HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Göteborgare ersatt för vägglöss

Göteborg Lägenheten i Västra Frölunda invaderades av vägglöss. Nu har hyresvärden Poseidon gått med på att betala 15 000 kronor i skadestånd till den drabbade hyresgästen, som valde att flytta från huset.
En vägglus

Tvåan i Västra Frölunda i Göteborg var kraftigt angripen av löss. Hyresgästen uppger att hon tvingats slänga de flesta möbler hon ägde, inte kunnat sova och stannat hemma från jobbet på grund av lössen.

I en förlikning i hyresnämnden med kommunala Poseidon, får hyresgästen 15 000 kronor i skadestånd, samt att värden ska bekosta att kvarvarande möbler saneras.

Annons
Läs ocksåBeskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”Var fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Skadeståndet är förhållandevis högt, men hyresgästen menar att det inte är mycket pengar jämfört med vad hon har fått genomlida.

Hyresgästen valde att säga upp kontraktet. I överenskommelsen ingår att hon ska flyttstäda, men inte behöver ta reda på döda vägglöss, kiselgur och andra rester från vägglusbekämpningen.

Annons
Läs också Inspektörerna som inte inväntar klagomål - "Vi vill hitta bostäderna som går under radarn" Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Extremangrepp av vägglöss kan kosta kvinna bostaden – därför riskerar drabbade vräkning Extremangrepp av vägglöss - har försökt sanera samma lägenhet 21 gånger på fyra år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.