HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Göteborgare ersatt för vägglöss

Göteborg Lägenheten i Västra Frölunda invaderades av vägglöss. Nu har hyresvärden Poseidon gått med på att betala 15 000 kronor i skadestånd till den drabbade hyresgästen, som valde att flytta från huset.

Tvåan i Västra Frölunda i Göteborg var kraftigt angripen av löss. Hyresgästen uppger att hon tvingats slänga de flesta möbler hon ägde, inte kunnat sova och stannat hemma från jobbet på grund av lössen.

I en förlikning i hyresnämnden med kommunala Poseidon, får hyresgästen 15 000 kronor i skadestånd, samt att värden ska bekosta att kvarvarande möbler saneras.

Läs ocksåNöjesprofil vräks – drabbad av lusinvasion

Skadeståndet är förhållandevis högt, men hyresgästen menar att det inte är mycket pengar jämfört med vad hon har fått genomlida.

Hyresgästen valde att säga upp kontraktet. I överenskommelsen ingår att hon ska flyttstäda, men inte behöver ta reda på döda vägglöss, kiselgur och andra rester från vägglusbekämpningen.

Läs också Berättade inte om vägglöss – spreds till grannarna i huset Största allmännyttan kräver hyreshöjning trots pandemi Kvinnorna har fått nog efter råttinvasionen: "Jag är livrädd för att bli biten" Vägglöss spreds till femton grannar: ”Det har varit en mardröm i nästan två år”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.