HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Göteborgare ersatt för vägglöss

Göteborg Lägenheten i Västra Frölunda invaderades av vägglöss. Nu har hyresvärden Poseidon gått med på att betala 15 000 kronor i skadestånd till den drabbade hyresgästen, som valde att flytta från huset.

Tvåan i Västra Frölunda i Göteborg var kraftigt angripen av löss. Hyresgästen uppger att hon tvingats slänga de flesta möbler hon ägde, inte kunnat sova och stannat hemma från jobbet på grund av lössen.

I en förlikning i hyresnämnden med kommunala Poseidon, får hyresgästen 15 000 kronor i skadestånd, samt att värden ska bekosta att kvarvarande möbler saneras.

Läs ocksåNytt larm: faraomyror på flera adresser på Gamla väster

Skadeståndet är förhållandevis högt, men hyresgästen menar att det inte är mycket pengar jämfört med vad hon har fått genomlida.

Hyresgästen valde att säga upp kontraktet. I överenskommelsen ingår att hon ska flyttstäda, men inte behöver ta reda på döda vägglöss, kiselgur och andra rester från vägglusbekämpningen.

Läs också Skadedjur ett växande problem för Kalmarhem Lössinvasion – 45 lägenheter i samma hus drabbade Vägglössen följde med i Jennys bagage från London Lössen går bet i Skövde - så kämpade värden ner plågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.