HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Göteborgare ersatt för vägglöss

Göteborg Lägenheten i Västra Frölunda invaderades av vägglöss. Nu har hyresvärden Poseidon gått med på att betala 15 000 kronor i skadestånd till den drabbade hyresgästen, som valde att flytta från huset.

Tvåan i Västra Frölunda i Göteborg var kraftigt angripen av löss. Hyresgästen uppger att hon tvingats slänga de flesta möbler hon ägde, inte kunnat sova och stannat hemma från jobbet på grund av lössen.

I en förlikning i hyresnämnden med kommunala Poseidon, får hyresgästen 15 000 kronor i skadestånd, samt att värden ska bekosta att kvarvarande möbler saneras.

Läs ocksåFilm: Se Marcus hitta balkongråttan – tre våningar upp

Skadeståndet är förhållandevis högt, men hyresgästen menar att det inte är mycket pengar jämfört med vad hon har fått genomlida.

Hyresgästen valde att säga upp kontraktet. I överenskommelsen ingår att hon ska flyttstäda, men inte behöver ta reda på döda vägglöss, kiselgur och andra rester från vägglusbekämpningen.

Läs också Nytt larm: faraomyror på flera adresser på Gamla väster Skadedjur ett växande problem för Kalmarhem Lössinvasion – 45 lägenheter i samma hus drabbade Vägglössen följde med i Jennys bagage från London

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.