Annons

Grannar trötta på bankande och dunkande

Kristianstad Bankande, hasande ljud av möbler och dunkande är bara några av grannarnas klagomål. Nu vill de att den störande hyresgästen flyttar.

Det är kaotiskt i en trappuppgång hos det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad. I en skrivelse till hyresnämnden framgår att en hyresgäst bankar, flyttar möbler, har kranarna spolandes i timmar och duschar långa perioder på olika tider av dygnet.

Hyresgästen ska dessutom ha uppträtt hotfullt och otrevligt mot både grannar och personal från störningsjouren. Grannarna är så pass störda att de får sova med öronproppar och ”knapra” sömntabletter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

ABK har skickat ut två varningsbrev och efter dessa har störningarna minskat men inte upphört. Nu har grannarna tröttnat på kvinnans störningar och lämnat in en ansökan till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande som ABK bestrider. I skrivelsen till hyresnämnden skriver ABK att det inte finns tillräckligt med underlag för att göra andra åtgärder än vad som redan gjorts i form av möten och varningsbrev.  Ärendet tas upp i hyresnämnden i början av mars.   

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.