Annons

Hallå där Jimmy Rödlund…

Gävleborg ...enhetschef för medlemsutveckling på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle och ansvarig för medlemsrekryteringen. Hur gick det med medlemsvärvningen under 2015?

– Det gick jättebra. Vi blev 148 fler medlemmar efter flera års negativ utveckling. Året före backade vi med 435 medlemmar. Så det är ganska stor skillnad. Vid årsskiftet hade vi 42 024 medlemmar. 

Vad har ni gjort för att vända trenden?  
– Det är ett långsiktigt arbete. Något som vi har jobbat med de senaste 2,5 åren är behållarsamtal, att en av våra rekryterare ringer upp nyblivna medlemmar. I år har också två informatörer som talar arabiska och flera andra språk börjat arbeta hos oss, men det är också ett långsiktigt arbete som vi kanske kommer se effekterna av om två-tre år.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ska ni göra någon särskild satsning 2016?
– Vi kommer att försöka värva folk som bor i bostadsrätt eller villa och som tycker att vi gör ett viktigt jobb. Man kanske planerar att bo i hyresrätt i framtiden, har barn eller föräldrar som gör det eller bara vill vara med för den goda sakens skull.

Annons
Läs också Störst ökning i region Mitt – nästan 900 fler medlemmar Nytt medlemsrekord i Storgöteborg Fler medlemmar stannar i BohusÄlvsborg-Skaraborg Föreningen ökar med 4 000 medlemmar Nytt medlemsrekord i väst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.