Annons

Hallbo vill höja med 1,3 procent

Hallsberg ​Hallbo blev först ut i Örebro län med att begära hyreshöjning för 2010. Bostadsstiftelsen vill höja med 1,3 procent. De påverkas bland annat av att de har många bundna lån.-Det är dyrt att vara fattig, säger Hallbos avgående vd Anne-Lie Carlos Jeansson.

​Under oktober månad brukar de kommunala bostadsbolagen komma in med sina yrkanden av hyreshöjningar. Men inte förrän nu har det första kravet kommit in. Det är Hallsbergs bostadsstiftelse, Hallbo, som vill höja med 1,3 procent.

Annons
Stiftelsen har den största delen av sina lån bundna vilket gör att de inte kan tillgodogöra sig vinsterna med den låga räntan.
– Större bolag kan kosta på sig att leva lite mer riskfyllt. Men det kan inte vi. Det är dyrt att vara fattig eftersom man inte vågar ta samma risker, säger Anne-Lie Carlos Jeansson.
Andra orsaker till att stiftelsen vill höja hyrorna är löneökningar bland personalen, att de fasta taxorna för bland annat el stiger och att bolaget ännu har relativt många outhyrda lägenheter.
Stiftelsen har för närvarande runt 120 tomma lägenheter, vilket motsvarar åtta procent av Hallbos lägenhetsinnehav. När stiftelsen hade som mest tomma lägenheter var man uppe i 14-15 procent.
-Det har stigit något igen. Vi har märkt av lågkonjunkturen på så sätt att det gått sämre för företagen i Hallsberg vilket fått konsulter att sluta och flytta från orten.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.