HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hälsingeföreningarna kräver handling

Gävleborg De fyra kommunföreningarna i Hälsingland skriver till Hyresgästföreningens förbundsstyrelse med krav på handling. Föreningarna vill lyfta de orättvisor i skattepolitiken som finns mellan olika former av boenden och hoppas på en stor manifestation runt frågorna.
Foto: Lena Mattsson
Marlene Johansson i föreningsstyrelsen i Hyresgästföreningen i Bollnäs-Ovanåker hoppas på stora manifestationer med krav på rättvisa för hyresgästerna i år då det är val.

Representanter för hyresgästföreningarna i Ljusdal, Söderhamn, Bollnäs-Ovanåker och Hudiksvall-Nordanstig berättade i veckan för hälsingetidningarna om sina planer och förhoppningar. De vill se en stor manifestation mot orättvisorna i bostads- och skattepolitiken i Stockholm innan valet i september.

Målet är att påverkar politikerna så att orättvisorna i skattepolitiken mellan de som är hyresgäster och de som äger sina bostäder tas bort. Hälsingeföreningarna vill också att även kommunala bostadsbolag ska få göra rot-avdrag vilket skulle kunna minska kraven på höjda hyror.

Läs ocksåMarija vill satsa i Växjö

De fyra föreningarna kommer under våren och sommaren också att arbeta med att försöka påverka lokala politiker  säger de till tidningarna i Hälsingland. Regionstyrelsen i Aros-Gävle har ställt sig bakom skrivelsen.

 

Läs också Så ska Hyresgästföreningen få fram sin verklighetsbild Kampen mot marknadshyror i norr fortsätter Hyresgästföreningen ser valkampanjen som lyckad Här är politikerna som ansvarar för bostadsfrågan i riksdagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.