HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hälsingeföreningarna kräver handling

Gävleborg De fyra kommunföreningarna i Hälsingland skriver till Hyresgästföreningens förbundsstyrelse med krav på handling. Föreningarna vill lyfta de orättvisor i skattepolitiken som finns mellan olika former av boenden och hoppas på en stor manifestation runt frågorna.
Foto: Lena Mattsson
Marlene Johansson i föreningsstyrelsen i Hyresgästföreningen i Bollnäs-Ovanåker hoppas på stora manifestationer med krav på rättvisa för hyresgästerna i år då det är val.

Representanter för hyresgästföreningarna i Ljusdal, Söderhamn, Bollnäs-Ovanåker och Hudiksvall-Nordanstig berättade i veckan för hälsingetidningarna om sina planer och förhoppningar. De vill se en stor manifestation mot orättvisorna i bostads- och skattepolitiken i Stockholm innan valet i september.

Målet är att påverkar politikerna så att orättvisorna i skattepolitiken mellan de som är hyresgäster och de som äger sina bostäder tas bort. Hälsingeföreningarna vill också att även kommunala bostadsbolag ska få göra rot-avdrag vilket skulle kunna minska kraven på höjda hyror.

Läs också”Vi ska inte söka konflikter, men inte heller vara rädda för dem”

De fyra föreningarna kommer under våren och sommaren också att arbeta med att försöka påverka lokala politiker  säger de till tidningarna i Hälsingland. Regionstyrelsen i Aros-Gävle har ställt sig bakom skrivelsen.

 

Läs också Finansministern: Marknadshyror kommer att bli en valfråga Här är landets mest segregerade kommuner Ramona leder Växjöföreningen Hemresa med bostadspolitik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.