Annons

Hälsingeföreningarna kräver handling

Gävleborg De fyra kommunföreningarna i Hälsingland skriver till Hyresgästföreningens förbundsstyrelse med krav på handling. Föreningarna vill lyfta de orättvisor i skattepolitiken som finns mellan olika former av boenden och hoppas på en stor manifestation runt frågorna.
Foto: Lena Mattsson
Marlene Johansson i föreningsstyrelsen i Hyresgästföreningen i Bollnäs-Ovanåker hoppas på stora manifestationer med krav på rättvisa för hyresgästerna i år då det är val.

Representanter för hyresgästföreningarna i Ljusdal, Söderhamn, Bollnäs-Ovanåker och Hudiksvall-Nordanstig berättade i veckan för hälsingetidningarna om sina planer och förhoppningar. De vill se en stor manifestation mot orättvisorna i bostads- och skattepolitiken i Stockholm innan valet i september.

Målet är att påverkar politikerna så att orättvisorna i skattepolitiken mellan de som är hyresgäster och de som äger sina bostäder tas bort. Hälsingeföreningarna vill också att även kommunala bostadsbolag ska få göra rot-avdrag vilket skulle kunna minska kraven på höjda hyror.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De fyra föreningarna kommer under våren och sommaren också att arbeta med att försöka påverka lokala politiker  säger de till tidningarna i Hälsingland. Regionstyrelsen i Aros-Gävle har ställt sig bakom skrivelsen.

 

Annons
Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.