HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Han blir ny regionchef i Hyresgästföreningen Sydost

Kronoberg Från 20 november är det Björn Lindgren från Örebro som axlar ansvaret för tjänstemännen på Hyresgästföreningen Sydost. Och det är inget blåbär inom organisationen som tar vid. Han har jobbat drygt 20 år inom Hyresgästföreningen, varav elva år som chef.
Foto: Anna Rytterbrant

Hyresgästföreningen Sydost består av de sex länen Östergötland, Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge och Gotland. Regionen har närmare 72 000 medlemmar och omkring 1 000 förtroendevalda. Därtill är ungefär 100 personer anställda. Regionchefens ansvar är att leda tjänstemannaorganisationen, de anställda.

– Om man tittar på mig som ledare så ser jag mig själv som en lagspelare och jag vill ta vara på andras färdigheter. Jag tycker om att se människor växa, att få människor att våga och även få känna sig delaktiga. Då får man också ansvarskänsla. Jag vill att vi ska driva utvecklingen tillsammans och jag hoppas att mitt sätt att vara och leda ska hjälpa till att driva organisationen och personalen framåt. Jag har en bild av att vi alla alltid kan utvecklas och vi är skyldiga våra medlemmar att utvecklas och bli bättre. Jag hoppas jag kan bidra med min energi, säger Björn Lindgren.

Läs också

Björn Lindgren är ingen duvunge när det kommer till Hyresgästföreningen. Han anställdes i föreningen 1996 och har sedan dess haft flera olika tjänster. 2006 utsågs han till chef för medlemsregistret, som han sedan utvecklade till att bli dagens medlemsenhet.

Vad kan du om region Sydost?

– Jag vet inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag vet att det är en stor region, både när det gäller medlemsantal och geografiskt. Jag är jättenyfiken att lära mig, säger Björn Lindgren.

Läs ocksåHyresvärd om mystiska fläckar: Finns inget som heter häxsothäxsot

Varför tog du jobbet?

– Jag har haft en fin resa med min enhet här i Örebro i många år. Sedan en tid har jag känt att det skulle vara intressant att göra något annat. Det här dök upp som en spännande utmaning. Jag tycker om Hyresgästföreningen och ännu har jag inte tröttnat. Det ska bli spännande att gå in i en ny roll i organisationen, säger Björn Lindgren.

Hans kontor i regionen kommer att vara placerat i Linköping, själv bor han utanför Örebro.

Läs ocksåKritiken: Låga hyreshöjningar slår mot underhållet

– Visst blir det mycket pendling. Och även om mitt kontor är i Linköping så vill jag vara en rörlig chef och gärna vara med ute i regionen. Jag har pratat mycket med min fru och mina barn om detta. Och det är ändå inte Norrlandsavstånd här. Vi gör ett försök, säger Björn Lindgren.

Björn Lindgren efterträder Inger Tenggren som slutar i regionen 19 november. Som vi tidigare berättat kommer hon att fortsätta att arbeta för förbundet.

Fakta: Björn Lindgren

Ålder: 43 år

Bor: I en villa strax norr om Örebro. Har bott i hyreslägenhet hela sitt liv fram tills barnen kom.

Familj: Frun Anna och barnen Alicia, 12 år, och Ella, 10 år.

Fritid: Ägnar gärna tid med familjen och hittar på äventyr med tjejerna. Gillar att hålla igång, bland annat med löpning och skidor. Det handlar även mycket om hästar i familjen då båda döttrarna är hästtjejer.

Läs också Groende missnöje med hyresförhandlingarna Hyresgästföreningen i Höganäs avtalar om samarbete med privat raket

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.