Annons

Hängde ut grannar som pedofil och mordbrännare

Värmland Den ene grannen namngavs på Facebook som pedofil, en annan påstods vara mordbrännare, en tredje anklagades för att vara knarkare och värdens flickvän pekades ut som strippa. Därtill ska 37-åringen ha smekt sig själv inför en hantverkare. På grund av de upprepade kränkningarna blir hon nu av med hyreskontraktet.
Foto: Privat
Flera boende anklagar även kvinnan för att ha klottrat förolämpningar samt upp- och nedvända kors på dörrar. Kvinnan hävdar dock att det är hon själv som varit utsatt för kränkningar.

Att kortfattat sammanfatta de förseelser som en kvinna i Värmland gjort sig skyldig till under sina drygt fyra år som hyresgäst är ingen lätt uppgift.

Mindre än ett år efter att hon först flyttade in i tvårummaren utanför Karlstad kallades hon till hyresnämnden på grund av sitt beteende. Hon var då bland annat anklagad för att ha fotograferat in i en grannes lägenhet, för att ha lagt ut bilder på hyresvärden och hans familj samt för att ha spelat upp en pornografisk film på hög volym inför en hantverkare medan hon antingen onanerade eller simulerade onani.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Redan då beslutade hyresnämnden att kvinnans hyresavtal skulle upphöra på grund av störningar i boendet – ett beslut som sedan revs upp av hovrätten.

Därefter har listan över störningar och kränkningar vuxit betydligt. När 37-åringens duglighet som hyresgäst på nytt prövas av hovrätten står hon bland annat anklagad för att ha hängt ut grannar som pedofiler, mordbrännare, knarkare och strippor samt för att ha publicerat en stor mängd polisanmälningar på Facebook. I sina många brev till polisen uppger hon att en manlig granne upprepade gånger dödshotat henne samt att dennes katt verkar ha varit hög på hasch. En kvinnlig granne anklagas i sin tur för att ha stått och stirrat på 37-åringens lägenhet under långa stunder nattetid.

I kvinnans täta flöde på sociala medier har kränkningarna mot grannarna haglat. När en av grannens söner dog uttryckte 37-åringen det som ”skönt”. När sedan grannens andre son tog sitt liv skrev kvinnan i ett Facebook-inlägg att det var skönt att hon började få vad hon förtjänade. ”En klar, några fler att gå”, löd inlägget.

Läs ocksåGranne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Samma granne namges även i flera videoklipp, där hon anklagas för misshandel, skadegörelse samt för att ha låtit sin hund bita 37-åringen mellan benen. I en annan film beskriver 37-åringen hur det gick till när den kvinnliga grannens ena son dog.

Annons

Utöver trakasserierna på internet anklagas den 37-åriga kvinnan för att ha placerat ut glas framför en grannes ytterdörr samt för att ha klottrat förolämpningar och satanistiska symboler på flera dörrar samt för att ha ristat in ett pentagram på en grannes bil.

I förhör uppger flera av grannarna att de kommer att tvingas flytta om 37-åringen får stanna kvar. Den kvinnliga grannen vars två söner dött berättar att hon mår jättedåligt över vad 37-åringen skrivit på sociala medier. En numera utflyttad granne hävdar att oron över att kvinnan skulle hänga ut deras barn på internet var huvudskälet till att familjen valde att hitta en ny lägenhet.

Läs ocksåHotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Själv förnekar 37-åringen att hon varit störande och gjort sig skyldig till skadegörelse. Enligt henne är det grannarna som stått för trakasserierna och hoten.

Hon medger dock att hon ibland tappat fattningen på Facebook och beklagar om detta ansetts vara stötande. Samtidigt försvarar hon den stora mängden polisanmälningar, då anklagelserna i hennes mening inte kunnat motbevisas.

– De har inte lagt upp bevis på att det skulle vara förtal, skriver hon.

Annons

Trots kvinnans protester konstaterar Svea hovrätt att hon närmast systematiskt utsatt sina grannar för kränkningar och trakasserier och därmed åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst. Hon måste därför genast flytta. Det har dock inte gått att koppla kvinnan till vare sig klottret eller glaset som lämnats vid en grannes dörr, skriver hovrätten.

Kvinnan har emellertid en alternativ uppfattning om varför hon inte får lov att bo kvar.

– Jag har blivit vräkt för att jag är Sverigedemokrat.

Samtliga inlägg och filmer med stötande innehåll har raderats.

Läs också Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.