Annons

Haninge Bostads anställda tilläts runda bostadskön

Haninge I torsdags fick Haninge Bostads vd Christoph Vejde sparken. Dagen efter skrev han på ett hyreskontrakt som innebar att en anställd gick före bostadskön med 35 000 personer.

Det är tidningen Mitti som avslöjar en intern uthyrningsskandal i det allmännyttiga bostadsbolaget Haninge Bostäder. Förra torsdagen gav bolagets styrelse vd:n Christoph Vejde sparken efter sju år. Men dagen efter uppsägningen skrev Christoph Vejde under ett hyreskontrakt till en familjemedlem till en anställd i bolaget, skälet uppges vara att personen skulle vara utsatt för hot. Enligt tidningen uppger Vejde även att han ska ha förberett ytterligare en förturslägenhet till den anställdes familj som därmed skulle gå före bostadskön med 32 000 – 35 000 köande, och där den genomsnittliga kötiden är sju till tio år.

Enligt Niclas LIndberg, (S), ordförande i Haninge Bostäder så finns det ingen koppling mellan händelsen och att Christoph Vejde sägs upp, Vejde sades upp på torsdagen och styrelsen upptäckte händelsen i fredags.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Niclas Lindberg säger till Mitti att bolaget ändrat rutiner så att lägenhetskontrakt i fortsättningen måste signeras av två personer, men även startat en intern utredning av händelsen. 

Annons

Christoph Vejde har en månadslön på 95 000 kronor och får behålla den som längst i 18 månader om han inte hittar något annat jobb. Han ligger på plats 40 i Hem & Hyras granskning av vd-lönerna i de kommunala bostadsbolagen.

Läs ocksåPensionären Jonnys garageavgift höjdes med 68 procent: "Jag fick en chock"
Annons

 

Läs också Målade hus med fel färg – tvingas betala 20 miljoner Haninge Bostäder håller nere hyrorna vid nyproduktion Haninge Bostäder höjer hyran 80 kronor Bolag vill höja hyran för att byta balkonger

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.