HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Christian: ”Jag är aldrig ensam” – här är Halmstads tätaste kvarter

Halmstad Christian Lindgren bor på Nyhem i Halmstad. Det är ett av Halmstads mest tätbefolkade kvarter. Hem & Hyra har listat 20 områden där invånarna bor som mest nära sina grannar.
Foto: Petra Martinsson

Höga hus blandade med lägre, likaså äldre med yngre. Nyhem är ett av Halmstads mest befolkningstäta områden. Christian Lindgren har många grannar tätt inpå.

– Här är man alltid omgiven av folk och aldrig ensam. Och det är ett fint område, alla är trevliga. Jag har alltid varit stadsbarn så att bo tätt inpå känns naturligt. Jag skulle få panik att bo på landet.

Nyhem är Halmstads tredje mest befolkningststäta om råden. Här är de andra:

Område Invånare per kvadratkilometer (Befolkningstäthet)
Ö FÖRSTADEN 11 320
CENTRUM ÖSTER 9 100
NYHEM 8 430
ANDERSBERG 6 670
NYATORP 4 810
LINEHED 4 73
CENTRUM VÄSTER 4 490
ENGELBREKT 4 360
GALGBERGET 2 550
FURET 1 890
SLOTTSJORDEN 1 820
VALLÅS VÄSTER 1 740
FRENNARP 1710
VALLÅS ÖSTER 1 440
ROTORP 1 220
BÄCKAGÅRD 1 070
SÖNDRUM SYD 1 020
SÖNDRUM NORR 900
BROGÅRD 890

Källa: Halmstad kommun

Det finns få saker som irriterar Christian Lindgren i staden men oljud gillar han inte. Grupper av ungdomar som skriker och förstör, som att krossa fönsterrutor. Och så gillar han inte streetrace.
– Vi bor inte långt från vägen och det körs en del streetrace, mest på kvällarna. Det kan vara riktigt irriterande, speciellt när man ska upp och jobba på morgonen.
Halmstad växer och ska växa ännu mer.
– Det är bra. Ju mer desto bättre. Det betyder mer jobb vilken i sin tur betyder mer butiker och mångfald, som i människor från olika länder, kultur, musik och mat.

Hem&Hyra har kartlagt befolkningstätheten i alla kommuner i Halland och mekanismerna bakom. Läs allt om det här.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.