Annons

Här har råttorna tagit över

Helsingborg Ett hyreshus i förfall med råttor som kalasar på soporna på gården. Råttorna tar sig allt större friheter och någonting måste göras, anser grannarna. Här kan du se deras film.
Trine Baadsgaard är hyresgäst som bor granne med fastigheten som invaderas av råttor: "De är orädda och flyttar inte på sig".

– De är helt orädda och flyttar inte på sig, en jagade en hund. Man kan komma hem på kvällen och måste bokstavligen kliva över dem, säger Trine Baadsgaard, hyresgäst i grannhuset som också har haft råttor på sin balkong.

Flera grannar vittnar om att hyreshuset som ligger Hövitsmansgatan på Olympia i Helsingborg har varit i mycket dåligt skick i många år. Hyresgäster har kommit och gått, trots många påstötningar gör varken ägaren eller någon myndigheter någonting åt problemen

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– I minst tre år har vi varit på miljöförvaltningen. Men vi får aldrig någon rättsida med detta. Huset är en skam, säger Thomas Jalderup som tycker att någon slags tvångsinslösen vore det enda rätta.

Råttorna är inte enbart ett problem i det förfallna huset, de sprider sig flera hus bort och ibland ligger de döda på gatan.

Annons

En påtaglig lukt finns kring huset.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Ingen av de som bor i huset, som Hem&Hyra frågar, vill kommentera.

Enligt miljöförvaltningen har de ansökt om utdömande av vite på 30 000 kronor, som nu ligger hos mark- och miljödomstolen. Det har varit svårt att nå och delge mannen. Hyresgästföreningen har tidigare inte haft något med fastighetsägaren att göra och säger att de inte har hört något från eventuella medlemmar.

Hem&Hyra har inte lyckats nå fastighetsägaren.

Annons
Läs ocksåKvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva”

Sydnytt var de som först rapporterade om huset och enligt de fann räddningstjänsten och polisen flera brister vid en inspektion i december.

Här kan du läsa Hem&Hyras artikel om att räddningstjänsten anser att det bedrivs hotellverksamhet i fastigheten.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.