Annons

Härjegårdar vill teckna flerårsavtal för hyrorna

Härjedalen Härjegårdar vill höja hyrorna för de boende med 1,8 procent från och med 1 januari 2013. Med löfte om hyreshöjningsstopp för tre år framåt.

Kommunalägda bostadsbolaget Härjegårdar äger fastigheter både i mindre byar där befolkningen minskar och i tillväxtområden som Vemdalen och Funäsdalen där det istället råder en viss efterfrågan på bostäder.

– Vi planerar både att riva, i Hede exempelvis, och att bygga nytt där det finns efterfrågan på fler lägenheter, säger Härjegårdars vd Hans Svensson. I Sveg har vi redan rivit hus i brist på hyresgäster.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inför årets förhandlingar för 2013 har bostadsbolaget gått ut med ett krav på 1,8 procent i hyreshöjning.

Annons

– Vi har räknat på det och det är det vi behöver för att få det att snurra riktigt bra. Egentligen kanske vi skulle kräva mer, men vi tycker att vi lagt oss på en rimlig nivå.

Hyreshöjningen skulle då gälla för tre år framåt.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar

– Det är bättre att göra så tycker vi för att inte behöva justera hyrorna varje år. Då har vi en långsiktig plan istället att jobba med.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.