HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Härjegårdar vill teckna flerårsavtal för hyrorna

Härjedalen Härjegårdar vill höja hyrorna för de boende med 1,8 procent från och med 1 januari 2013. Med löfte om hyreshöjningsstopp för tre år framåt.

Kommunalägda bostadsbolaget Härjegårdar äger fastigheter både i mindre byar där befolkningen minskar och i tillväxtområden som Vemdalen och Funäsdalen där det istället råder en viss efterfrågan på bostäder.

– Vi planerar både att riva, i Hede exempelvis, och att bygga nytt där det finns efterfrågan på fler lägenheter, säger Härjegårdars vd Hans Svensson. I Sveg har vi redan rivit hus i brist på hyresgäster.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Inför årets förhandlingar för 2013 har bostadsbolaget gått ut med ett krav på 1,8 procent i hyreshöjning.

Annons

– Vi har räknat på det och det är det vi behöver för att få det att snurra riktigt bra. Egentligen kanske vi skulle kräva mer, men vi tycker att vi lagt oss på en rimlig nivå.

Hyreshöjningen skulle då gälla för tre år framåt.

Annons
Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

– Det är bättre att göra så tycker vi för att inte behöva justera hyrorna varje år. Då har vi en långsiktig plan istället att jobba med.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.