HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hässlehem adopterar bin

Hässleholm Det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm har adopterat bin. Det är ett sätt att ta ansvar för miljön och samhället menar Ida Forsberg vid Hässlehem.

Det var i våras som Hässlehem fick frågan om de ville sponsra projektet Adopt a bee. Det är ett lokalt projekt som vill öka antalet bin i samhället för att motverka matbrist i framtiden. Bostadsbolaget nappade direkt.

− När vi tänkte på att var tredje tugga mat som vi äter är pollinerad av bin var det ett lätt beslut att ta. Tänk att ett litet djur som ett bi kan göra så stor skillnad, säger Ida Forsberg, kommunikatör vid Hässlehem.

Läs ocksåMadeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar”Madeleine Clintelöf sitter i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i norra Skåne.

Det kostar 16 000 kronor att sponsra en bikupa och som tack för hjälpen får man honung. I början av veckan fick Hässlehem 100 små burkar med honung till sitt kontor. Tanken är att honungen ska komma hyresgästerna till del vid exempelvis framtida tävlingar. Hässlehem planerar även att kontakta en skola som ligger i ett område där många av deras hyresgäster bor. Tanken är att skolklassen bland annat ska göra studiebesök hos Adopt a bee.

− Vi vill ta det ett steg längre och ser möjligheten i att eleverna ska kunna göra studiebesök och få in det i sin undervisning. På så sätt kommer kunskapen om bina och biologisk mångfald förhoppningsvis även fram till föräldrarna. Tanken är att projektet ska komma igång till våren.

Samarbetet mellan Adopt a bee och Hässlehem fortsätter närmast på Hovdalas skördefest den 22 september. Då har de en gemensam monter.

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

− Vi vill göra något för miljön och uppmärksamma Adopt a bee så vi sponsrar dem med bordet. Dessutom ska vi ha en tävling för våra hyresgäster. Den kommer att handla om miljö och hur man kan få ett grönare bostadsområde.

Ska ett bostadsbolag ägna sig åt bin?

− Det kan man ju fråga sig. I vårt uppdrag ingår ett miljö- och samhällsansvar. Att se till att det blir fler bin i samhället tycker vi är ett led i det.

Läs ocksåLuleå hockey sponsras mest i hela NorrlandBild på Luleå hockey.
Läs också Du sponsrar föreningslivet med din hyra Hyresgästerna i södra Norrland betalar miljoner i sponsring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.