Annons

Helsingborgsvärd döms att betala 120 000 kronor i vite

Helsingborg Huset är i så dåligt skick att värden har förbjudits att hyra ut. Det har han inte lyssnat på. Det kostar honom 120 000 kronor i vite.
Foto: Pixabay/Petra Martinsson

Redan för cirka två år sedan tog miljönämnden i Helsingborg beslutet att förelägga den privata värden att utreda varför det luktade från husets krypgrund och inne i bostaden. Värden skulle också presentera en plan för att komma tillrätta med problemet. Han skulle även se över saker som ventilation och värmepannan.

Föreläggandet, som var förenat med vite, innebar också att om dåvarande hyresgäst flytta ut fick ingen ny flytta in förrän bristerna var åtgärdade.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I augusti förra året fick miljönämnden en skrivelse från hyresvärden där han berättade att han renoverat huset för 300 000 kronor att det nu var i ”toppskick”. Han berättade att inga hyresgäster bodde kvar i huset.

Annons

Men då miljönämnden menar att de inte har fått någon dokumentation om vad som har gjorts, samt att de vid en inspektion träffade på nya hyresgäster vände de sig till Mark- och miljödomstolen. Nämnden ansökte om att vite skulle betalas ut på sammanlagt 120 000 kronor.

Domstolen har nu dömt hyresvärden att betala vitet. Den håller med miljönämnden om att skrivelsen från augusti förra året inte är tillräcklig redovisning av åtgärder enligt förläggandet. Hyresvärden har heller inte i samband med domstolsprocessen kommit med något ytterligare som styrker att han har fixat till bristerna.

Annons
Läs ocksåMardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"Isabel Fällström Nano är orolig över hur hennes barn påverkas var störningarna under ventilationsarbetet på Hansinggatan på Hulta i Borås.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Läs också Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Ventilationen knäckte Cecilia – fick ha öppna fönster hela vintern Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.