Annons

Hembesök avslöjar svartuthyrare

Malmö MKB:s nya strategi i jakten på svartuthyrare innebär bland annat att anställda ska följa upp tips om olovlig andrahandsuthyrning. Nu har hembesök avslöjat två fall av svartuthyrning.
Foto: Gry Ellebjerg

En av hyresgästerna som sägs upp på grund av misstänkt svartuthyrning lämnade landet redan för två år sedan. Förra året gjorde MKB hembesök och kunde då konstatera att förstahandshyresgästen inte syntes till. I stället var det helt andra personer som öppnade dörren. MKB skickade en uppsägning varpå förstahandshyresgästen återigen folkbokförde sig på adressen. Men det hjälper inte. MKB står fast vid sin uppsägning. MKB menar att hyresgästen enbart folkbokfört sig i sin lägenhet för att ”sätta sig i en bättre rättslig position”. Nu ska hyresnämnden pröva fallet.

Den svartuthyrningen upptäcktes också vid ett hembesök. Enligt MKB handlar det om rutinbesök av personalen. En familj som inte har kontrakt för lägenheten bodde där. Grannarna vittnade om att den person som har förstahandskontraktet inte synts till. Förstahandshyresgästen har sagt upp och även det här fallet har landat på hyresnämndens bord.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

 

 

Annons
Läs också Ny strategi: MKB i Malmö ska jaga svartuthyrare Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.