HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hembesök avslöjar svartuthyrare

Malmö MKB:s nya strategi i jakten på svartuthyrare innebär bland annat att anställda ska följa upp tips om olovlig andrahandsuthyrning. Nu har hembesök avslöjat två fall av svartuthyrning.
Foto: Gry Ellebjerg

En av hyresgästerna som sägs upp på grund av misstänkt svartuthyrning lämnade landet redan för två år sedan. Förra året gjorde MKB hembesök och kunde då konstatera att förstahandshyresgästen inte syntes till. I stället var det helt andra personer som öppnade dörren. MKB skickade en uppsägning varpå förstahandshyresgästen återigen folkbokförde sig på adressen. Men det hjälper inte. MKB står fast vid sin uppsägning. MKB menar att hyresgästen enbart folkbokfört sig i sin lägenhet för att ”sätta sig i en bättre rättslig position”. Nu ska hyresnämnden pröva fallet.

Den svartuthyrningen upptäcktes också vid ett hembesök. Enligt MKB handlar det om rutinbesök av personalen. En familj som inte har kontrakt för lägenheten bodde där. Grannarna vittnade om att den person som har förstahandskontraktet inte synts till. Förstahandshyresgästen har sagt upp och även det här fallet har landat på hyresnämndens bord.

Läs ocksåNy strategi: MKB i Malmö ska jaga svartuthyrare

 

 

Läs också Gavlegårdarna välkomnar skärpt lagstiftning om svartkontrakt Malmövärdar välkomnar tuffare tag mot svartuthyrare Andrahandsuthyrning – detta gäller med den nya lagen Grönt ljus för att hyra ut i andra hand i sex år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.