Annons

Hercules en av två till förbundsstämman

Dalarna Hercules Payton Jr är en av två invandrade som region Mitt nominerar till förbundsstämman. Han är också den ende i de största styrelserna som inte är född här.

Region Mitt har som Hem & Hyra tidigare berättat nominerat 18 förtroendevalda från de fyra länen till förbundsstämman i Stockholm i juni. Hercules Payton Jr från Karlstad och Mohamed Farah från Borlänge är de enda av Mitts ombud som är invandrade.

– Det känns bra att vara med på stämman men jag försöker att jobba mest lokalt och regionalt. Det viktigaste är att alla potentiella medlemmar förstår att de kan vara med i föreningen och påverka, sa Hercules Payton Jr i samband med att nomineringarna var klara.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Valberedningens sammankallande Peter Nordin var nöjd med nomineringarna som han menar speglar regionen:

Annons

– Det tar ett tag innan de som invandrat kommer in i föreningen och det är svårt att få de unga att åka på stämman så det har underlättat att den är i Stockholm.

Hem & Hyra har undersökt hur styrelserna i de största föreningarna i region Mitt ser ut; Eskilstuna, Falun, Karlstad och Örebro. Av de 32 styrelsemedlemmarna har bara en ickesvensk bakgrund, Hercules Payton Jr som sitter i föreningsstyrelsen i Karlstad.

Annons
Läs ocksåJordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbasRonny Bengtsson ordförande Hyresgästföreningen rgion Västra Sverige.

Region Mitt vald ny regionstyrelse i helgen och av de nio ledamöterna är ingen invandrad.

Läs också Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige Nya ansikten i styrelsen för region Västra Sverige Regionstyrelsen tränas i civilkurage Juristen lättade ankar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.