HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

HFAB:s renovering upp i hyresnämnden

Halmstad När renoveringarna är klara vill värden höja hyran med 620 kronor. Nu möts HFAB och 15 hyresgäster i hyresnämnden.

Det kommunala bostadsbolaget i Halmstad HFAB gör stora renoveringar på Vårhem. När nu etapp 2 ska genomföras har de inte fått klartecken från alla berörda hyresgäster. Därför möts de i hyresnämnden på tisdag i nästa vecka.

Husen på Vårhem är byggda mellan 1948-1952 och renoveringarna det handlar om är omfattande i alla badrum, samt inne i lägenheterna. Balkonger, tak och fasader berörs också till viss del. Enligt HFAB blir hyreshöjningen 620 kronor och den kommer att införas vid två tillfällen. 310 kronor när renoveringarna är klara och 310 kronor ett år efteråt. HFAB påpekar i sitt inlägg till hyresnämnden i Göteborg att en första etapp har genomförts och att den fick ett godkännande av nämnden.

Annons
Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Enligt hyreslagen måste värden informera om större renoveringar och hyresgästerna ge sitt godkännande. Om någon inte ger det måste hyresvärden söka tillstånd hos hyresnämnden där en förhandling äger rum. I det aktuella fallet har några motsatt sig och andra inte sagt något alls, vilket räknas som invändningar. Samtliga 15 hyresgäster är kallade till förhandling.

Annons
Fakta: När hyresgäster säger nej

Enligt hyreslagen måste värden informera om större renoveringar och hyresgästerna ge sitt godkännande. Om någon inte godkänner måste hyresvärden söka tillstånd hos hyresnämnden där en förhandling äger rum.
Hyresgäster som inte svarar värden anses ha invändningar.
Hur många hyresgäster som måste godkänna en åtgärd är beroende av vad som ska genomföras.
Det har visat sig att hyresnämnden i de flesta fall beslutar till värdens fördel.

Läs också Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.