HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen jätteaffär i Halmstad mellan HFAB och Tornet

Halmstad Det blir ingen affär i Halmstad mellan HFAB och Tornet. En sådan skulle ha inneburit en ny stadsdel med 2 000 nya bostäder.
Foto: Petra Martinsson

Det var Tornet som tidigare i år lämnade en propå till det kommunala bostadsbolaget HFAB. Enligt den skulle HFAB bli delägare i ett markområde i Fyllinge och tillsammans skulle bolagen exploatera 2 000 bostäder. I affärsförslaget låg ett villkor om att HFAB sålde 700 lägenheter till Tornet.
– Tillsammans med vår ägare har HFAB:s styrelse fattat beslutet att inte gå vidare med propån, säger Henrik Andersson (C), ordförande i HFAB.
Enligt honom fattades beslutet efter en ”samlad bedömning” och han vill inte peka på någon enskild faktor.
– Vi har tittat på möjligheter och risker.

På frågan om det har varit en stötesten att sälja 700 lägenheter svarar han:
– Propån var en helhet. Det går inte att plocka bort försäljningen av lägenheter ur den.

Läs ocksåTornet vill köpa 700 lägenheter av allmännyttan i Halmstad

Affären var så stor att den skulle ha behandlats i kommunfullmäktige.

Henrik Andersson stänger inga dörrar i framtiden och säger att kommer det en ny propå, med andra förutsättningar framöver, kommer man att se över den.

Efter att Tornets affärserbjudande blev känd i mars uttalade sig Hyresgästföreningen positivt om saken. Mer om det, och om affären här.

Läs ocksåHyresgästföreningen positiv till ny stadsdel i Halmstad
Läs också Snart dags för inflyttning i bankvalvet i Boxholm Östersundshem kräver Kindberg på miljoner i skadestånd Kommun betalade 3,7 miljoner i förskottshyra – fick inga bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.