HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

HGF vill att Ljusnarsberg tar ansvar för hyresgäster

Örebro Hyresgästföreningen är kritiska till att Ljusnarsberg inte ställer upp som förvaltare, trots att de vet att hyresgäster under lång tid haft problem med värden.

I måndags kunde Hem & Hyra berätta att huvudanledningen till att Ljusnarsbergs kommun säger nej till att ta över förvaltningen av 20 lägenheter i Ljusnarsberg inte alls har med risken för jäv att göra, som de tidigare hävdat. Nej, i första hand handlar om att de befarar att en tvångsförvaltning skulle kunna medföra merkostnader för kommunen.

– Det är uppseendeväckande. Det borde inte handla om kronor och ören. Kommunens hållning gör nu framtiden ytterst oviss för de hyresgäster som under lång tid haft det besvärligt, tidvis utan både vatten och värme, konstaterar Alexander Kuzmicki, chef för juridiska enheten på Hyresgästföreningen Region Mitt och Aros-Gävle i ett pressmeddelande. 

Annons
Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Enligt hyreslagen ska hyresnämnden höra sig för med kommunen om en ny lämplig förvaltare. Ljusnarsbergs kommun uppger dock att de inte varken vill ta över eller har hittat någon aktör som är villig att förvalta husen.

– Tyvärr blir uppgiften att ta fram en ny förvaltare något som ofta hamnar på Hyresgästföreningens bord. Rimligtvis borde det vara kommunens skyldighet att värna om sina invånare. Har kommunen verkligen undersökt att möjligheter att ordna med förvaltningen? Det är en fråga vi ställer oss, avslutar Kuzmicki.

Annons
Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.