HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hjärtsjuk i Belgrad fick rätt i hyresnämnden

Malmö Den pensionerade hyresgästen fick lov att hyra ut sin lägenhet i andrahand under ett år, detta för att prova på att bo i Belgrad. Men när samma hyresgäst blev sjuk och därför behövde förlänga uthyrningen, tog det stopp.
Den hjärtsjuka hyresgästen genomgick en behandling i Belgrad.
Foto: Pixabay
Den pensionerade hyresgästen fick lov att hyra ut sin lägenhet i andrahand under ett år, detta för att prova på att bo i Belgrad. Men när samma hyresgäst blev sjuk och därför behövde förlänga uthyrningen, tog det stopp.

I en bostadsrättsförening i centrala Malmö bestående av 280 lägenheter, är 30 kvarstående hyresrätter efter ombildningen för lika många år sedan. I en av dessa har en pensionerad hyresgäst hamnat på kollisionskurs med styrelsen med anledning av en andrahandsuthyrning. Under ett års tid tilläts hyresgästen att hyra ut sitt boende i andrahand. Detta eftersom hyresgästen, som bott i fastigheten i 34 år, ville prova på hur det kändes att åter igen bo i sin forna hemstad Belgrad. När hyresgästen vände sig till bostadsrättsföreningen med en önskan om att förlänga andrahandsuthyrningen, blev svaret ett nej.

I hyresnämnden framgår det att hyresgästen söker förlängning andrahandsuthyrningen av hälsoskäl. Under perioden i Belgrad har hyresgästen drabbats av hjärtproblem i form av förmaksflimmer och genomgår en behandling fram till och med den 31 mars 2017. Denna behandling vill hyresgästen inte avsluta i förtid, något föreningen inte anser är skäl nog för förlängning. Detta är något som hyresnämnden inte håller med om. I ett beslut konstaterar hyresnämnden att hyresgästens sjukdom är skäl nog för fortsatt andrahandsuthyrning till och med den 31 mars.

Annons
Läs också"Andrahandsuthyrning kan ge tiotusentals nya bostäder”
Annons
Läs också "Hyresvärdar bör säga nej till Airbnb" "De som har tuffast får betala mest" Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Riskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.