HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höga hyror kan komma att sänkas i Hammerdal

Strömsund Snart är det inflyttningsdags i det nya hyreshuset i Hammerdal. Tyvärr blir inte hyrorna lika låga som Strömsunds Hyresbostäders vd Stefan Jönsson hade hoppats på. Men kanske sänks de i framtiden.
Foto: Strömsunds hyresbostäder
Vid årsskiftet förväntas det bli inflyttningsdags i de nya lägenheterna i Hammerdal.

Beskedet om det statliga investeringsstödet har ännu inte kommit. Men snart är det inflyttningsdags i de nio nya lägenheterna som byggs på Svartviksgatan i Hammerdal.
– Vi har inte fått avslag, men har heller inte fått det beviljat, säger Stefan Jönsson, vd Strömsunds Hyresbostäder.

Bolagets ansökan om investeringsstödet gjordes i mars i år och beskedet kan dröja fram till nästa år eftersom investeringsstödet håller på att ses över. Ansökningarna ligger just nu på hög.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

Hyran för en nybyggd tvårummare på 60 kvadratmeter kommer nu att landa på omkring 7 550 kronor. Med det gamla investeringsstödet hade hyrorna blivit en tusenlapp billigare.
– Vi uppfyller de tidigare kraven för stödet. Ändras inte dem så borde vi få vår ansökan beviljad, då kommer vi också sänka hyrorna för de hyresgäster som har flyttat in, lovar Stefan Jönsson.
– Vi brottas med höga byggnadskostnader och har kämpat för att hålla hyrorna på en så låg nivå som möjligt. Vi går inte med någon större vinst på det här.

Bolagets andra lägenheter har en snitthyra på 900 kronor per kvadratmeter. De nya lägenheterna blir alltså cirka 700 kronor dyrare per kvadratmeter.
– Såklart att det kan bidra till en viss seghet i uthyrningen, men hittills har vi 17 intresseanmälningar på de här nio lägenheterna så jag tror att det kommer gå vägen, säger Stefan Jönsson.

Stefan Jönsson, vd Strömsunds Hyresbostäder

Bygget av lägenheterna påbörjades i maj, och det är det första nybygget på orten sedan 1981. I oktober förväntas man kunna ha visning för de som har anmält intresse för en lägenhet. Efter visningen har man en vecka på sig att skriva kontrakt, annars läggs lägenheterna ut i bolagets ordinarie bostadskö, enligt Stefan Jönsson.

Läs också Evy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Göteborg skulle bli ett föredöme – nu ligger idén om hyrestak i frysboxen Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.