Annons

Höjd hyra hos Familjebostäder

Göteborg ​ Också hos kommunala Familjebostäder i Göteborg blir det hyreshöjningar i år. Uppgörelsen med bolaget som blev klar i dag innebär att hyran höjs med i snitt 2,75 procent räknat på helårsbasis.

​Därmed hamnar samtliga tre stora kommunala Göteborgsbolag på samma nivå. Sett över hela året innebär uppgörelserna en höjning med 2,75 procent.

Annons
Men eftersom uppgörelserna gäller retroaktivt innebär det att i realiteten betalar hyresgästerna hos alla tre bolagen i snitt tre procent mer i hyra under resten av 2009. För en lägenhet som i dag har en hyra på 5 000 kronor betyder det en höjning med 150 kronor.
Uppgörelsen med Familjebostäder innebär olika höjningar i olika områden beroende på standard och kvalitet i respektive område.
De ursprungliga kraven från bolagen låg på 4,9 procent (Familjebostäder) 4,8 procent (Bostadsbolaget) respektive 4,7 procent (Poseidon).
I och med dagens uppgörelse är de flesta hyresförhandlingar med de kommunala bolagen i Västra Sverige avslutade. Återstår gör Partillebo AB, Varbergs Bostad, Gårdstensbostäder AB samt Hjällbobostaden. Det sistnämnda bolaget har ännu inte presenterat några krav för i år och därför har heller inga förhandlingar inletts.
De övriga tre bolagen har krävt att få höja hyran med 4,5 procent (Partillebo), 3,9 procent (Varbergs Bostads AB) samt 3,98 procent i genomsnitt (Gårdstensbostäder AB).

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.