HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höjd hyra i Åmål

Åmål Hyresgästerna hos Åkab i Åmål får höjd hyra med 0,6 procent nästa år. En betydligt lägre höjning än de 1,9 procent som bolaget yrkade på.

Det låga ränteläget har gett utslag i Åmål. Där har Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget enats om en hyreshöjning på 0,6 procent nästa år. 

– Vi hade en bra diskussion kring bolagets underlag och förväntningar inför framtiden. De låga räntenivåerna var en bidragande faktor till att vi kunde få en låg höjning, säger Hyresgästföreningens förhandlare Anja Augustsson i ett pressmeddelande.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Vd på Åkab, Magnus Dalsbo, är fåordig och menar att förhandlingen inte är något som behöver diskuteras i media.

– Vi är två parter som kommit överens. Men vi har ännu inte hunnit analysera vad resultatet får för konsekvenser.
Han antyder dock att det är på underhållet man kommer att få spara in under året. Andra kostnader är svårare att påverka.

– El, vatten och avfall måste vi betala för, så är det, säger han.

Läs ocksåGunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet”Gunilla Johansson och katten Sotis i Fengersfors.

Andra uppgörelser från Västra Götaland finns samlade här.

Läs också Därför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.