Annons

Höjda, sänkta och frysta hyror i Arvika

Arvika Första april sjösätts det nya hyressystemet "poängen" i Arvika. Det kommer att ge höjda, sänkta - eller - snarare frysta hyror.

Första april ska hyrorna i Arvika bli lite rättvisare. Bostadens läge, storlek, ålder, utrustning och standard ska påverka hyrorna mer än tidigare. 

Samtliga lägenheter kommer att få en hyresjustering. Vissa kommer att höjas och andra, om inte sänkas, så i varje fall frysas tills de ligger på den nivå som enligt systemet ”poängen” anses vara korrekt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har tidigare berättat att Hyresgästföreningen och Arvika Fastighets under två år gjort en översyn för att se om hyrorna stämmer överens med hyresgästernas värderingar. Hyresgästerna har fått poängsätta sitt boende och vad som är viktigt och mindre viktigt.

Annons

Hyresjusteringarna börjar införas 1 april och kommer att variera mellan en höjning på 0-300 kr per månad eller en sänkning på 0-300 kr per månad. Dock är det så att inga pengar kommer att betalas tillbaka för den som har för hög hyra, i stället blir hyrorna oförändrade tills dess att den vanliga hyresutvecklingen ”hunnit ikapp” och hyran hamnat på rätt nivå.

Efter årets justering räknar man med att drygt 40 procent av alla lägenheter i beståndet, kommer att ligga på rätt hyresnivå enligt poäng-systemet.

Läs ocksåSalabostäders hyror klara

De kommande två åren kommer justeringen att fortsätta. Då kommer höjningarna att bli mellan 0-5  procent, inklusive den eventuella vanliga årlig hyreshöjningen.

Annons
Läs också "Hyresgäst har blivit ett fult ord" Hyrorna klara i Älvkarleby Arvika inför "rättvis hyra" Höjda hyror för Håbohus hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.