HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara i Älvkarleby

Älvkarleby Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Älvkarlebyhus är klara. Från den 1 juli höjs hyrorna med 0,8 procent.

Hyresförhandlingarna har skett utan traditionsenligt yrkande, utan i stället har parterna diskuterat sig fram till en ny hyresnivå. Från den 1 juli höjs hyrorna för Älvkarlebyhus hyresgäster med i snitt 0,8 procent.

Höjningen är fördelad på allt från noll till fyra procent beroende på lägenhetens standard. Sedan i fjol tillämpar Älvkarlebyhus hyressättningsmodellen Rättvisare hyra som man arbetat fram tillsammans med Hyresgästföreningen. Modellen införs gradvis under en sexårsperiod. Med rättvis hyra menas en hyra som är satt utifrån lägenhetens standard. Hyresgästföreningen och bostadsbolaget har kartlagt lägenheternas egenskaper för att komma fram till en lämplig hyresnivå.

Läs ocksåNästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster

Älvkarlebyhus förvaltar drygt 1000 lägenheter i orterna Skutskär, Älvkarleby, Älvkarleö, Marma och Gårdskär.

Läs också Hyresgästerna i Uppsala län bland de nöjdaste i landet Förhandlingarna med Älvkarlebyhus har strandat Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus De fick en vecka på sig att flytta

Hyrorna klara i Älvkarleby

Älvkarleby Kommunala Älvkarlebyhus hyror är klara för 2014. Den 1 juli höjs de med i snitt 1,68 procent.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna kunnat enas om en genomsnittlig hyreshöjning på 1,68 procent. 

Höjningen är fördelad på allt från ett till fyra procent beroende på var inom bostadsbeståndet man bor, och motiveras med ökade kostnader för taxor, bland annat för vatten.

Läs ocksåFler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjningJanor Ahmed

Älvkarlebyhus hade inte formulerat något konkret utgångsbud inför förhandlingarna, utan parterna har diskuterat sig fram till den nya hyresnivån.

Älvkarlebyhus förvaltar drygt 1000 lägenheter i orterna Skutskär, Älvkarleby, Älvkarleö, Marma och Gårdskär.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta" Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.