Annons

Hyrorna klara i Älvkarleby

Älvkarleby Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Älvkarlebyhus är klara. Från den 1 juli höjs hyrorna med 0,8 procent.

Hyresförhandlingarna har skett utan traditionsenligt yrkande, utan i stället har parterna diskuterat sig fram till en ny hyresnivå. Från den 1 juli höjs hyrorna för Älvkarlebyhus hyresgäster med i snitt 0,8 procent.

Höjningen är fördelad på allt från noll till fyra procent beroende på lägenhetens standard. Sedan i fjol tillämpar Älvkarlebyhus hyressättningsmodellen Rättvisare hyra som man arbetat fram tillsammans med Hyresgästföreningen. Modellen införs gradvis under en sexårsperiod. Med rättvis hyra menas en hyra som är satt utifrån lägenhetens standard. Hyresgästföreningen och bostadsbolaget har kartlagt lägenheternas egenskaper för att komma fram till en lämplig hyresnivå.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Älvkarlebyhus förvaltar drygt 1000 lägenheter i orterna Skutskär, Älvkarleby, Älvkarleö, Marma och Gårdskär.

Annons
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Hyresgästerna i Uppsala län bland de nöjdaste i landet Förhandlingarna med Älvkarlebyhus har strandat Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus

Hyrorna klara i Älvkarleby

Älvkarleby Kommunala Älvkarlebyhus hyror är klara för 2014. Den 1 juli höjs de med i snitt 1,68 procent.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna kunnat enas om en genomsnittlig hyreshöjning på 1,68 procent. 

Höjningen är fördelad på allt från ett till fyra procent beroende på var inom bostadsbeståndet man bor, och motiveras med ökade kostnader för taxor, bland annat för vatten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Älvkarlebyhus hade inte formulerat något konkret utgångsbud inför förhandlingarna, utan parterna har diskuterat sig fram till den nya hyresnivån.

Älvkarlebyhus förvaltar drygt 1000 lägenheter i orterna Skutskär, Älvkarleby, Älvkarleö, Marma och Gårdskär.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.