Annons

Höjning sänktes efter förhandling

Filipstad Stiftelsen Filipstadsbostäder höjde hyran för garage med 25 procent. Men de hade glömt att förhandla höjningen med Hyresgästföreningen. ​

Ordförande Mikael Söderström i Filipstad fick ta emot många upprörda samtal och sms när Stiftelsen Filipstadsbostäder sände ut hyran för februari.

Alla som hyr garage fick inte bara en höjning av hyran på 3,5 procent, utan även en 25 procentig höjning av garageplatserna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det hade inneburit en höjning med 170 kronor per månad för de största garagen.

 

Annons
-Det kanske inte rör sig om så mycket pengar för de flesta, men i procent låter det mycket och en sådan procentsats får folk att gå i taket, säger Mikael Söderström.
 

Men höjningen som stiftelsen gjort, hade inte förhandlats med Hyresgästföreningen.

– Vanligtvis förhandlar vi inte garageplatser men just med Stiftelsen Filipstadsbostäder finns ett gammalt avtal från 80-talet om att även garage- och parkeringsplatser ska förhandlas med oss, säger förhandlaren Emmeli Wulfstrand.

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

Efter förhandlingen blev höjningen 5,4 procent.​

Läs också Här gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.