Annons

Höjning sänktes efter förhandling

Filipstad Stiftelsen Filipstadsbostäder höjde hyran för garage med 25 procent. Men de hade glömt att förhandla höjningen med Hyresgästföreningen. ​

Ordförande Mikael Söderström i Filipstad fick ta emot många upprörda samtal och sms när Stiftelsen Filipstadsbostäder sände ut hyran för februari.

Alla som hyr garage fick inte bara en höjning av hyran på 3,5 procent, utan även en 25 procentig höjning av garageplatserna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Det hade inneburit en höjning med 170 kronor per månad för de största garagen.

 

Annons
-Det kanske inte rör sig om så mycket pengar för de flesta, men i procent låter det mycket och en sådan procentsats får folk att gå i taket, säger Mikael Söderström.
 

Men höjningen som stiftelsen gjort, hade inte förhandlats med Hyresgästföreningen.

– Vanligtvis förhandlar vi inte garageplatser men just med Stiftelsen Filipstadsbostäder finns ett gammalt avtal från 80-talet om att även garage- och parkeringsplatser ska förhandlas med oss, säger förhandlaren Emmeli Wulfstrand.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Efter förhandlingen blev höjningen 5,4 procent.​

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.