HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hon ska utreda bostadsfinansiering

Nyheter Susann Bard, chef på Boverket, ska utreda hur finansieringen för bostadsbyggande ska bli bättre.
Foto: Franz Feldmanis/Boverket, Gustav Lundin/Wikipedia
Susann Bard är chef på Boverket.

I förra veckan berättade Hem & Hyra om att regeringen ska ge en särskild utredare i uppdrag att undersöka hur systemet med kreditgarantier ska bli bättre. Bland annat för att underlätta byggandet av hyres- och studentbostäder.

– Inte minst mindre aktörer som vill bygga hyresrätter kan behöva bättre finansieringsmöjligheter. Det är viktigt att vi behåller en bra takt på bostadsbyggandet även när konjunkturen vänder neråt, sa bostadsminister Peter Eriksson då till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåColiving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Nu är också beslutat vem som ska leda översynen: Susann Bard, i dag stabschef på Boverket, har utsetts till särskild utredare.

Annons
Läs också Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris" Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.