Annons

Hon ska utreda bostadsfinansiering

Nyheter Susann Bard, chef på Boverket, ska utreda hur finansieringen för bostadsbyggande ska bli bättre.
Foto: Franz Feldmanis/Boverket, Gustav Lundin/Wikipedia
Susann Bard är chef på Boverket.

I förra veckan berättade Hem & Hyra om att regeringen ska ge en särskild utredare i uppdrag att undersöka hur systemet med kreditgarantier ska bli bättre. Bland annat för att underlätta byggandet av hyres- och studentbostäder.

– Inte minst mindre aktörer som vill bygga hyresrätter kan behöva bättre finansieringsmöjligheter. Det är viktigt att vi behåller en bra takt på bostadsbyggandet även när konjunkturen vänder neråt, sa bostadsminister Peter Eriksson då till Hem & Hyra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är också beslutat vem som ska leda översynen: Susann Bard, i dag stabschef på Boverket, har utsetts till särskild utredare.

Annons
Läs också "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.