HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hörbybostäder höjer hyrorna

Hörby Den första januari nästa år höjer det kommunala bostadsbolaget i Hörby hyrorna med 0,80 procent i genomsnitt. Det är främst ökade taxor för renhållning, värme och vatten som ligger bakom höjningen.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Eslöv har förhandlat klart hyror för både 2018 och 2019.

Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Hörby har kommit överens om en hyreshöjning. Den första januari nästa år höjs hyran med i genomsnitt 0,80 procent. Om du betalar en hyra på 5 000 kronor får du en hyreshöjning med 40 kronor i månaden.

‒ Hyresförhandlingen innebär alltid en avvägning mellan hyresgästernas intressen och fastighetsägarens behov. Bakom hyreshöjningen ligger ökning i taxor avseende renhållning, värme och vatten, säger Anna Karlberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Annons
Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

I år höjdes hyran med 0,55 procent i genomsnitt. Hörbybostäder har cirka 385 lägenheter.

Annons
Läs också Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Hyreschocken kom av sig - bolaget sänkte efter klagomål: "Lyssnade på våra hyresgäster" Kräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.