HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hovrätten ger klagande hyresgäst rätt att bo kvar

Uppsala Hyresvärden ville säga upp hyresgästen som hade påtalat brister i badrummet, bland annat en lutande toalettstol. Men hovrätten ger hyresgästen rätt att bo kvar.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästen i Enköpingstrakten som en längre tid levt med brister i badrummet. Golvet i badrummet lutar, toalettstolen är lös och lutar även den, golvbjälk har vittrat sönder och våtspärr saknas. Med Hyresgästföreningens hjälp vände han sig till hyresnämnden med en ansökan om åtgärdsföreläggande förenat med ett vite på 50 000 kronor om inte bristerna åtgärdades innan ett visst datum.

Den privata hyresvärden kontrade med att vilja säga upp hyresgästen och att han skulle betala obetalda fordringar på 300 000 kronor samt få hyran höjd med 100 kronor i månaden.
Hyresnämnden ställde sig på hyresgästens sida och avvisade värdens krav. I stället ålades värden att rätta till bristerna senast den 15 juni i år. När det gäller de obetalda räkningarna för el, sopor och sotning konstaterar hyresnämnden att de inte är rätt instans för att fatta beslut i frågan, utan att hyresnämnden får vända sig till kronofogden eller tingsrätten.

Läs ocksåHyresgästföreningen mobiliserar mot marknadshyror

Men värden gav inte upp utan drev ärendet vidare till hovrätten, som i ett färskt beslut avvisar hans överklagan. Hyresnämndens beslut står alltså fast och hyresgästen får bo kvar i lägenheten.

Läs också Fortsatt tvångsförvaltning för ökänd värd i Hägersten Här är Hyresgästföreningens nya förbundsstyrelse Hyra för ersättningslägenhet var för hög Helsingborgspolitiker hade soffhäng med Marie Linder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.