HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

HSB satsar på hyresrätter i norr

Östersund Pilotprojekt i Gävle kan bli verklighet i Sundsvall och Östersund.
Foto: Åsa Eriksson
HSB har planer på att bygga hyresrätter i Sundsvall - om pilotprojektet i Gävle faller väl ut.

HSBs Kuttern, som ingår i Södra Skeppsbron-projektet i Gävle, har nu beviljats bygglov för 23 hyresrätter. Det är HSB Södra Norrlands första satsning på nyproduktion av billiga hyresrätter för i första hand unga vuxna i 25-30-årsåldern. Gävle blir pilotprojekt.

– Faller projektet väl ut både vad gäller ekonomi och kvalité så har vi goda förhoppningar om att bygga motsvarande i Sundsvall och Östersund, säger Anders Wallner, vd på HSB Hyresrätt, till Hem & Hyra.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Med ett innovativt byggsystem, där kvalitén är hög, kommer Kuttern att vara pilotprojekt för framtida nyproduktioner som riktar sig till motsvarande målgrupp på andra orter i de tre län som ingår i HSB Södra Norrland, det vill säga Gävleborgs, Västernorrlands och Jämtlands län.

Annons

I Kuttern bygger HSB 1:or och 2:or i två huskroppar om vardera tre plan med hiss. Varje lägenhet har en stor balkong med kvällssol, badrum med kakel och klinker samt parkett i övriga rum. Hyreskostnaden kommer att ligga runt 3 500 kronor i månaden för en etta på 27 m2. Hyrorna är dock inte spikade ännu.

Byggstarten är planerad till våren med inflyttning redan senhösten 2018, det vill säga om ganska precis ett år.

Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

– Det känns oerhört spännande och efterlängtat att få möjligheten att utvärdera ett nytt byggsystem i vår satsning där vi ska bygga mer för fler, säger Anders Wallner.

Annons

Gällande eventuella byggplaner i Sundsvall och Östersund, äger ni redan mark eller planerar ni ett markköp?
– Inga markköp är klara men planer finns, såklart. Det är dock inget vi går ut med ännu.

Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.