HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huges hyresgäster får fler bredbandsbolag att välja på

Huddinge Ökad konkurrens och större utbud av bredbandstjänster. Det blir verklighet när Huge ska införa ett öppet bredbandsnät i sina fastigheter.

Idag kan Huges hyresgäster välja mellan två olika bredbandsleverantörer. Men nu vill Huge införa ett öppet bredbandsnät där många olika bredbandsleverantörer kommer att erbjuda bredband, TV och telefoni till hyresgästerna.

Alexandra Göransson, chef Affärsstöd på Huge berättar att ett öppet nät gör att hyresgästen förutom  fler leverantörer, även får  ett bredare utbud att välja på när det gäller TV, bredband och telefoni.

Läs ocksåBredbandet stryps – från 100 till 1 megabit: "Det blir försämrat"

– För oss handlar det också om att göra lägenheterna mer attraktiva, säger hon.

Tanken med konkurrens är att priset ska kunna pressas, men om det blir så vet hon inte.

– Det är marknaden som styr priset mot hyresgästen som köper sitt utbud direkt från leverantören precis som idag, men med ett öppet nät kommer hyresgästen ha fler leverantörer att välja bland.

Läs ocksåOm 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna

När kommer det att installeras?

– Det vet vi inte ännu. Vi håller precis på att formulera kraven som ska ingå i upphandlingen. Upphandlingen kommer att annonseras innan sommaren, tidplanen för våra hyresgäster vet vi först när upphandlingen är klar.

Läs också Ex-sambo tvingas betala 25 000 för hyror Huge slipper böter för ventilationsbrister Huge får böta 37 500 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.