HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hus i Rönneshyttan kan bli tvångsförvaltade

Örebro En fastighetsägare i Rönneshyttan i Örebro län har struntat i att betalat sina räkningar för sina fastigheter. Nu riskerar hyresgästerna att bli av med värmen och att fastigheterna tvångsförvaltas.

Alla hyresgäster fick hem ett brev från sin elleverantör, där det stod att de skulle bli av med elen i fastigheten eftersom fastighetsägaren inte betalat sina räkningar. En av hyresgästerna kontaktade Hyresgästföreningen som tittade närmre på ärendet. Det visade sig att fastighetsägaren varken betalat elräkningar, sopräkningar eller vattenräkningar under det senaste året.

Lotta Zaine, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Lotta Zaine, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, säger att fastighetsägaren konsekvent misskött sig. Nu riskerar hyresgästerna att inte ha någon värme från den 28 februari.

– Det absolut viktigaste är att se till hyresgästernas bästa. De ska inte drabbas när ägaren har misskött sig så pass mycket. Därför begär vi nu att fastigheterna akut tvångsförvaltas.

I går kom ärendet in till hyresnämnden. På fredag kommer det att avgöras om fastigheterna ska tvångsförvaltas eller inte.

– Fastighetsägaren har till på fredag på sig att komma upp med en lösning. Finns det ingen lösning är det stor chans att fastigheterna blir tvångsförvaltade, säger Lotta Zaine.

Läs ocksåHyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Tvångsförvaltning innebär att om en fastighetsägare inte sköter sina åtaganden kan han eller hon bli av med sina fastigheter. Då utser hyresnämnden en ny förvaltare, till exempel ett bolag, förening eller någon annan som har tillräckligt med erfarenhet av fastighetsförvaltning.

Läs också Sambopar betalade för mycket hyra Bostaden prisades vid gala Fick rätt om lägenhetsbyte Hyresgäster i Njurunda utan tv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.