Annons

Hyresgäst får avslag – lägenhet tros vara vandrarhem

Helsingborg Den hyresgäst som vill hyra ut sin lägenhet i Helsingborg får avslag på sin ansökan. Hyresnämnden går på värdens linje som misstänker att lägenheten används som vandrarhem.
Enligt hyresnämndens beslut får hyresgästen i Helsingborg inte hyra ut sin bostad i andrahand eftersom hyresgästen tidigare har hyrt ut sin bostad utan värdens vetskap.

Hyresgästen ska studera i Gävle och vill hyra ut sin lägenhet i Helsingborg i andra hand. Som Hem & Hyra tidigare har rapporterat vill Rikshem inte tillåta en andrahandsuthyrning. Rikshem menar bland annat att hyresgästen olovligt har hyrt ut bostaden och i stort sett använt den som ett vandrarhem.

Efter att parterna mötts i hyresnämnden fick hyresgästen avslag på sin ansökan om att få hyra ut bostaden. Nämnden betvivlar inte att hyresgästen har goda skäl till att hyra ut hemmet, däremot anses det vara bevisat att hyresgästen har hyrt ut lägenheten, under både kortare och längre perioder, till flera olika personer utan tillstånd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid ett besök i bostaden tidigare i år upptäcktes det bland annat att hyresgästen hade satt upp en mellanvägg i vardagsrummet. Hyresgästen menade att väggen hade satts upp i samråd med hyresvärden, eftersom vardagsrummet var så avlångt.

Annons

Att det enbart skulle röra sig om en inredningsdetalj dementerades av Rikshem som i hyresnämnden visade upp en mailkonversation mellan hyresgästen och en kvinna som sökt bostad via Blocket. I konversationen uppger hyresgästen att kvinnan kan få hyra en del av vardagsrummet, som delats av, för 3000 kronor i månaden. I samma mailkonversation uppger även hyresgästen att det redan bor tre personer i lägenheten. Hyresgästen säger sig inte känna till denna konversation och menar att någon kan ha ”hackat” sig in på mailkontot.

Annons
Läs också Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger”
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.