Annons

Hyresgäst får sänkt hyra med 1 471 kronor i månaden

Osby Hyresgästen tyckte att han betalade för mycket i hyra och tog ärendet till Hyresnämnden. Det blev en lönsam affär. Hyresnämnden sänkte hyran och dessutom får hyresgästen tillbaka 4 413 kronor retroaktivt.
Foto: Anna Hultberg
Hyresgästen fick sänkt hyra med 1 471 kronor i månaden.

Den första juli i somras flyttade mannen in i två rum och kök i Osby kommun. Då betalade han 5 700 kronor i månadshyra. Mannen tyckte att hyran var för hög och ville ha den sänkt med 1 471 kronor i månaden. När hyresvärden inte gick med på det tog hyresgästen ärendet till hyresnämnden.

Trots att värden inte kom till hyresnämnden bestämmer sig nämnden för att handlägga ärendet, och går på hyresgästens linje. De anser att lägenheten är sliten och i behov av underhåll. Varken kök eller badrum är renoverade och jämfört med liknande lägenheter i kommunen anser hyresnämnden att hyresgästens hyra är för hög.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därför beslutade nämnden att hyran ska sänkas till 4 229 kronor i månaden samt att värden retroaktivt ska betala tillbaka totalt 4 413 kronor för månaderna juli, augusti och september då en för hög hyra inbetalats.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.