Annons

Hyresgäst fick kränkande sms av värd

Klippan Trots påtryckningar dröjde det tre månader innan hyresgästen i Klippan fick ett kylskåp. När hyresgästen klagade fick hon arga och kränkande sms tillbaka. Nu vill kvinnan få sänkt hyra.
Foto: Pixabay
Hyresgästen i Klippan bifogade en sms-konversation till sin ansökan till hyresnämnden. Hyresgästen hoppas att meddelandena ska hjälpa henne att få pengar tillbaks på hyran.

Hyresgästen flyttade in i sin nya lägenhet i oktober förra året. Trots att kvinnan vid flera tillfällen påpekade att det saknades ett kylskåp dröjde det tre månader innan ett sådant var på plats.

Enligt de handlingar som hyresgästen har skickat in till hyresnämnden i Malmö saknar lägenheten bland annat tv-uttag och spisfläkt. Värden har inte heller monterat de hyllor och gardinstänger som utlovats. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När kvinnan hörde av sig till den privata värden och påpekade att hyran borde sänkas fick hon ett argt sms till svar.

Annons

I meddelandet stod det bland annat ”Dra av på hyran, skämtar du med mig!!????!! Du betalar ingen hyra. Socialen/skattebetalarna betalar bl.a. din hyra!”. Värden påpekar även att kvinnan ”trots sin bakgrund” fått möjlighet att få en lägenhet och att hon därför borde fundera på om hon vill bo kvar eller inte. 

Av den sms-historik som hyresgästen har lämnat in till hyresnämnden i Malmö framkommer det att kvinnan ursäktar sig och berättar att det var hennes socialsekreterare som bad henne att fråga värden.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

I mars valde hyresgästen att säga upp sitt hyreskontrakt. Eftersom kvinnan anser att hennes hyra borde sänkas på grund av avsaknaden av kylskåp har hon vänt sig till hyresnämnden som ska ta ställning till fallet.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.