Annons

Hyresgäst fick sänkt hyra med 928 kronor i månaden

Kävlinge Hyresgästen i Kävlinge betalade en alldeles för hög hyra. När värden inte ville gå med på en sänkning togs ärendet till hyresnämnden. Det resulterade i sänkt hyra.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen som bor i en tvåa i Kävlinge betalade 6 428 kronor i hyra varje månad. Enligt Hyresgästföreningen, som företrädde hyresgästen, var hyran alldeles för hög. De yrkade på en hyressänkning med 2 153 kronor vilket skulle ge en hyra på 4 275 kronor. Det förslaget gick värden inte med på men parterna enades om en förlikning. Från och med den första juli blir månadshyran 5 500 kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.