HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst får rätt mot Halmstadvärd

Halmstad Det kommunala bostadsbolaget ville att hyresgästens underhållsfond skulle bekosta skadorna. Men nu backar HFAB.
Foto: Anna Hultberg/Hyresnämnden
Rena skador menade hyresgästen och Hyresgästföreningen. Slitage, menade HFAB.

Det var en sliten lägenhet i Halmstad som hyresgästen flyttade in i. HFAB gick med på att bekosta viss renovering men inte allt. I stället skulle hyresgästens underhållsfond göra det då bolaget menade att det rörde sig om slitage.
Hyresgästen och Hyresgästföreningen menade att det är skador och drev saken till hyresnämnden i Göteborg som ett åtgärdsföreläggande. På HFAB:s initiativ har nu en besiktning hållits och hyresvärden har backat.
– De har insett att det rör sig om skador. Tapeter och väggar var skadade. Det var repor i golv och parkett som lossnade. Vi har nu ärendet vilande hos hyresnämnden tills vi ser att HFAB har gjort rätt för sig och inte drar någonting från underhållsfonden, säger Lena Andersson handläggare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.
Till Hallandsposten säger bostadsbolaget att de har kommit till insikt om de inte har varit tillräckligt tydliga när det gäller skadorna och de har bestämt sig för att bekosta reparationerna.
Här kan du läsa mer om ärendet.

Fakta: HFAB:s underhållsfond

• Trädde i kraft på våren 2017. Ersatte den så kallade Bonusfonden där pengarna följde med hyresgästen.
• Bolaget tillför varje månad pengar till lägenheten och de ska användas när det behövs.
• Hyresgästen bestämmer men kan inte underhålla mer än vad fonden räcker till.
• Fonden kan användas till kan så kallat ytskiktsunderhåll som golv, väggar och tak genom målning/tapetsering eller byte, samt sprutmålning av köksluckor, byte av innerdörrar samt till ny bänkskiva.
Källa: HFAB

Läs också HFAB:s underhållsfond i Halmstad prövas i hyresnämnden Corona stänger Hyresgästföreningens lokaler Hög medelålder bland dem som beslutar i hyrestvister Skuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem Patrik tror att mångfalden kan öka i hyresnämnden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.