Annons

Hyresgäst testar lantligt villaboende

Sorsele Att hyra ut i andra hand för att prova ett villaboende fick först nej. Men med hjälp av Hyresgästföreningens jurister löste det sig.
Niclas Sundell, chefsjurist vid ­Hyresgästföreningen region Norrland.

En hyresgäst i Umeå fick ansvaret för en fastighet i Blattnicksele, en liten by i inlandet. Men som mångårig hyresgäst var det inte alldeles givet att lämna lägenheten och stadslivet i Umeå för att sätta bo i en villa långt in i inlandet. 

Hyresgästen hörde därför av sig till värden, Bostaden AB, och ansökte om att få hyra ut lägenheten i 2:a hand. Kort och gott för att kunna provbo i Blattnickelse. Om det sedan skulle visa sig att det lantliga villaboendet inte passade, skulle lägenheten finnas kvar. En intresserade hyresgäst fanns dessutom.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men Bostaden sa blankt nej. Motivet var bland annat att det fanns en misstanke om att deras hyresgäst skulle försöka tjäna pengar på lägenheten.

Annons

Hyresgästen hade dock inga vinstplaner, utan ville bara kunna behålla sin lägenhet under provboendet. Då kunde Hyresgästföreningen hjälpa till:

– Det fanns inget skäl för Bostaden att neka vår medlem att hyre ut i 2:a hand. Vi diskuterade det med Bostaden och kunde lösa det, säger Niclas Sundell, chef för juridikenheten hos Hyresgästföreningen region Norrland.

Annons
Läs ocksåBostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset

Huruvida det lantliga villabooendet slår hyresrätten i Umeå återtsår att se. Hem & Hyra återkommer med besked om det.

Läs också Bostaden i projekt mot ensamhet De vill frigöra stora hem Gemensam kamp mot våld Elever har byggt åt Bostaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.