HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Våldsam hyresgäst sägs upp

Göteborg Efter att ha hotat och misshandlat grannar blir en man i Kortedala av med sitt hyreskontrakt.
Foto: Magnus Åsblad
Hyres- och arrendenämnden i Göteborg.

Det var i höstas som mannen – som hyr en 2:a av Bostadsbolaget i Göteborgsförorten Kortedala – började hota sina grannar verbalt. Efter att polis tillkallats och pratat med mannen verkade situationen först lugna ned sig.

Men efter en kort stund kom mannen återigen ut ur bostadshuset och tog – helt oprovocerat – stryptag på en granne som stod utanför porten. Manne fortsatte med att utdela slag mot grannen tills en anställd hos Bostadsbolaget gick emellan. Mannen ska då ha uttalat dödshot mot den anställde.

Läs ocksåKraftig ökning av lägenhetsinbrott

Händelserna, som också polisanmälts, ledde till att Bostadsbolaget tog ärendet till hyresnämnden, där de ansökte om att säga upp mannens hyreskontrakt.

Hyresnämnden går på Bostadsbolagets linje. Bevisningen är så god, skriver man i sitt beslut, att det står klart att mannen utsatt sina grannar för så allvarliga störningar att hyresavtalet är förverkat. Mannen måste därför flytta från sin lägenhet.

Läs också Juristkritik mot mängden ärenden i hyresnämnderna Norrlands juristhjälp värt 2,4 miljoner Får bo kvar trots tio personer i en tvåa Fira nyår med hänsyn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.