HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst vill tvinga ner grannen till botten

Linköping En hyresgäst i Linköping vill att hennes granne ska åläggas att flytta ner på bottenvåningen. Orsaken är att hon upplever grannens barn som störande.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresnämnden i Linköping avslår kvinnans ansökan om att värden ska åläggas att vidta åtgärder.

Ljud från springande och hoppande barn i lägenheten ovanför som kan pågå flera timmar i sträck. Så beskriver hyresgästen de störningar som hon upplever i sin lägenhet för hyresnämnden. Enligt hyresgästen pågår störningarna tre till fyra dagar i veckan fram till klockan 21 på kvällarna. Det har lett till att hon har svårt att komma till ro hemma och hon ska ha drabbats av yrsel. Dessutom har hennes son svårt att sköta sina studier i lägenheten när det låter från grannen.

Kvinnan vände sig till hyresnämnden med krav på att hennes hyresvärd, Willhem, ska agera. Hyresgästen föreslog att värden skulle ordna så att grannen flyttar ner på bottenvåningen i samma hus.

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

Förslaget avvisades av Willhems juridiska ombud, som förklarade att hyresvärden pratat med grannen i fråga som förnekar att det skulle förekomma störningar. Inga andra hyresgäster ska heller ha klagat på familjen i fråga.

Värden konstaterar också att alla lägenheter i huset är uthyrda och att det inte är aktuellt att tvinga grannen att flytta. Någon annan lösning kan värden inte heller se.

Hyresnämnden avslog kvinnans ansökan om åtgärdsföreläggande men påpekar samtidigt i beslutet att värden borde undersöka om det går att hitta en lösning på frivillig väg, utan att det medför höjd hyra för någon av de berörda hyresgästerna. Det skulle till exempel kunna vara att installera något slags ljuddämpande material i lägenheterna.

Läs ocksåRiskerar sägas upp för autistiske sonens skrik

Beslutet kan överklagas till hovrätten.

Läs också Störs när grannen har sex - krävde vräkning Landskronabo kastade ölburkar – sägs upp Hotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.