Annons

Hyresgäster erbjuds att spela golf

Jönköping Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem ska pröva ett helt nytt grepp: Ungdomar i bolagets bostadsområden ska erbjudas att få pröva på golf.

Det nya projektet heter HIO, vilket är en förkortning av Hjälpa, Integrera och Organisera. Enligt Vätterhem vill man med projektet ”öppna en dörr för ungdomar att upptäcka golfens värld och bredda idrottsmöjligheterna.”.

Målgruppen är ungdomar i åldern 10-25 år.
— Det är en helt ny tanke. När det gäller integrationsprojekt handlar det oftast om fotboll, säger Raymond Paska, marknadschef på Vätterhem till Hem & Hyra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Projektet är ett samarbete med en golfklubb i Jönköping, där klubbmedlemmar samlat in överblivna golfprylar.

Första prova-på tillfället kommer att hållas 8 oktober. Ungdomarna kommer att bussas till golfklubben och instruktörer kommer att finnas på plats. Målet är att minst 100 ungdomar ska pröva på att slå en swing och att minst ett tiotal ska få blodad tand för sporten och fortsätta.

Annons
Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.