Annons

Hyresgäster får flytta hem efter Rinkebybranden

Stockholm De boende som evakuerades efter den allvarliga branden i Rinkeby får nu tillgång till sina lägenheter. – Vi rekommenderar alla att vänta med att flytta tillbaka fram tills på måndag, men från och med idag kan de kvittera ut lägenhetsnycklarna, säger Lars Björk, distriktschef på Familjebostäder.

Vattnet fungerar fortfarande inte fullt ut, inte heller el.

– Sen har vi inte testat bredband och telefoni, däremot är det viktigt att folk får tag i sina personliga tillhörigheter, säger Lars Björk.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I fredags fick Familjebostäder tillgång till fastigheten och kunde börja med saneringen. Bland annat var man tvungna att byta ut ett tiotal dörrar som brandkåren hade brutit upp. Redan i lördags kunde man släppa in evakuerade hyresgäster under en kort stund, så att de kunde hämta sina plånböcker och mobiltelefoner med mera.

Annons

– De boende får givetvis disponera evakueringsbostäderna tills fastigheten är helt återställt, men alla funktioner i huset ska vara klara till på måndag, säger Lars Björk.

Sju människor dog i den omfattande branden på Kuddbygränd i Rinkeby. Det finns fortfarande inga misstankar om brott.​

Annons
Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.
Läs också Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.