HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får påskpresent hem i brevlådan

Gävle När den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan tvingades ställa in påskpysslet på grund av coronan fick de tänka om. I påskhelgen kommer föreningen istället att dela ut ett påskpaket till samtliga 70 hushåll.
Foto: Pixabay
Det blir inget påskpyssel i föreningslokalen i Andersberg i år. I stället ska styrelsen dela ut påskpresenter till alla hushåll.

 

Den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan i Andersberg i Gävle brukar arrangera både jul- och påskpyssel för sina hyresgäster. Men i år ställer man in arrangemanget på grund av risken för spridning av coronaviruset. Men trots detta kommer styrelsen att uppmärksamma påsken för sina hyresgäster.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

– Vi har ju avsatt medel för det här och vill ändå göra något för hyresgästerna. Och alla kommer ju att vara hemma, säger Linda Karlborg som är ordförande.

Planen är att göra i ordning ett litet påskpaket till varje hushåll, som ska innehålla pyssel och godis tillsammans med en lapp där föreningen förklarar varför påskpysslet är inställt och hur det kommer bli fram över. Till paketet söker föreningen sponsring från lokala butiker.

– Våra aktiviteter är inställda tills vidare. Vi har en städdag den 3 maj som vi hoppas kunna skjuta fram om det går. Det är tråkigt, hela området brukar vara med och vi brukar grilla hamburgare, säger Linda Karlborg.

Läs ocksåFrån hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till
Läs också Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården Här är intresset störst för statliga pengar till Bostad först Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.