Annons

Hyresgäster får påskpresent hem i brevlådan

Gävle När den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan tvingades ställa in påskpysslet på grund av coronan fick de tänka om. I påskhelgen kommer föreningen istället att dela ut ett påskpaket till samtliga 70 hushåll.
Foto: Pixabay
Det blir inget påskpyssel i föreningslokalen i Andersberg i år. I stället ska styrelsen dela ut påskpresenter till alla hushåll.

 

Den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan i Andersberg i Gävle brukar arrangera både jul- och påskpyssel för sina hyresgäster. Men i år ställer man in arrangemanget på grund av risken för spridning av coronaviruset. Men trots detta kommer styrelsen att uppmärksamma påsken för sina hyresgäster.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har ju avsatt medel för det här och vill ändå göra något för hyresgästerna. Och alla kommer ju att vara hemma, säger Linda Karlborg som är ordförande.

Annons

Planen är att göra i ordning ett litet påskpaket till varje hushåll, som ska innehålla pyssel och godis tillsammans med en lapp där föreningen förklarar varför påskpysslet är inställt och hur det kommer bli fram över. Till paketet söker föreningen sponsring från lokala butiker.

– Våra aktiviteter är inställda tills vidare. Vi har en städdag den 3 maj som vi hoppas kunna skjuta fram om det går. Det är tråkigt, hela området brukar vara med och vi brukar grilla hamburgare, säger Linda Karlborg.

Annons
Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.