Annons

Hyresgäster får påskpresent hem i brevlådan

Gävle När den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan tvingades ställa in påskpysslet på grund av coronan fick de tänka om. I påskhelgen kommer föreningen istället att dela ut ett påskpaket till samtliga 70 hushåll.
Foto: Pixabay
Det blir inget påskpyssel i föreningslokalen i Andersberg i år. I stället ska styrelsen dela ut påskpresenter till alla hushåll.

 

Den lokala hyresgästföreningen Lugna gatan i Andersberg i Gävle brukar arrangera både jul- och påskpyssel för sina hyresgäster. Men i år ställer man in arrangemanget på grund av risken för spridning av coronaviruset. Men trots detta kommer styrelsen att uppmärksamma påsken för sina hyresgäster.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi har ju avsatt medel för det här och vill ändå göra något för hyresgästerna. Och alla kommer ju att vara hemma, säger Linda Karlborg som är ordförande.

Annons

Planen är att göra i ordning ett litet påskpaket till varje hushåll, som ska innehålla pyssel och godis tillsammans med en lapp där föreningen förklarar varför påskpysslet är inställt och hur det kommer bli fram över. Till paketet söker föreningen sponsring från lokala butiker.

– Våra aktiviteter är inställda tills vidare. Vi har en städdag den 3 maj som vi hoppas kunna skjuta fram om det går. Det är tråkigt, hela området brukar vara med och vi brukar grilla hamburgare, säger Linda Karlborg.

Annons
Läs ocksåGör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannenBilden är ett montage. Den visar två bilder, en skärmbild från booking.com som visar positiva omdömen, en bild som visar en fest.
Läs också Pensionärer blir av med sin lokal: "För många ensamma är det en viktig mötesplats" Upprustningen hotar deras dröm: ”Slåss för ett direktdemokratiskt boende” Vägglössen kröp på väggar och tak – ändå slog mannen inte larm: ”Extrema mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.