Annons

Hyresgäster i Helsingborg utvandrade och hyrde ut svart

Helsingborg Enligt Skatteverket flyttade hyresgästerna i Helsingborg utomlands för två år sedan. Trots detta har de inte sagt upp sitt hyreskontrakt utan ägnar sig, enligt värden, istället åt olovlig andrahandsuthyrning. 
Foto: Pixabay
För sex år sedan skrev paret på hyreskontraktet i Helsingborg. Enligt Skatteverket utvandrade de från Sverige fyra år senare. Trots detta sades hyreskontraktet aldrig upp.

Hyresvärden, Helsingborgshem, har inte fått något svar på den rättelse som har skickats till den aktuella adressen. Paret som står på hyreskontraktet kom inte heller till den utsatta förhandlingen i hyresnämnden. Däremot har hyresgästerna inte sagt upp sitt kontrakt trots att de, enligt Skatteverket, flyttade utomlands redan för två år sedan.

Enligt folkbokföringsregistret bor det idag en, för hyresvärden, okänd person på adressen. Även hyresnämnden anser att det handlar om olovlig andrahandsuthyrning och de två utvandrade personerna blir av med sitt hyreskontrakt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.