HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster saknar varmvatten

Kalmar Lägenheterna saknar varmvatten och hyresgästerna kan därför inte sköta sin hygien. Men den privata fastighetsvärden i Hultsfred har inga planer på att åtgärda bristerna. Detta trots att kommunen hotar med vitesföreläggande på 20 000 kronor.

Varmvattnet är som mest 7,7 grader varmt. Det är bara tre tiondels grad mer än kallvattnet. Dessutom finns det mögel i lägenheterna. Det upptäcktes nyligen i en fastighet i Hultsfred när kommunens miljö- och byggnadsnämnd besiktigade huset efter klagomål från hyresgästerna. När vattentemperaturen är lägre än 50 grader vid tappstället ökar risken för spridning av legionärssjukan genom tillväxt av legionellabakterier. Det finns inte heller någon möjlighet för hyresgästerna att upprätthålla en god hygien utan varmvatten. Det menar kommunen och har därför beslutat om vitesföreläggande på 20 000 kronor.

Hyresgäster har vid ett flertal tidigare tillfällen riktat klagomål mot värden. Men trots att miljö- och byggnadsnämnden på Hultsfreds kommun varit i kontakt med värden, har denne inte åtgärdat bristerna. Men nu tar kommunen alltså i med hårdhandskarna och hotar med böter. 

Läs ocksåHyresgästerna som flyr stan för landsbygden

Till kommunen har fastighetsägaren uppgett att han ska sälja fastigheten och därför inte behöver åtgärda problemet. Ägaren hänvisar även till sjukdom, uppger tidningen Barometern. Nu har miljö- och byggnadsnämnden, förutom beslutet om vitesföreläggande, även skickat vidare ärendet till socialnämnden för att varna om byggnadens status. 

Läs också Medlemmarna ska bli fler - men är det möjligt? Stor variation i antal medlemmar mellan kommunerna Explosionsdrabbat hus räddas - för 65 miljoner Hyresgästföreningen beräknas nå medlemsmål – om 84 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.