Annons

Hyresgäster saknar varmvatten

Kalmar Lägenheterna saknar varmvatten och hyresgästerna kan därför inte sköta sin hygien. Men den privata fastighetsvärden i Hultsfred har inga planer på att åtgärda bristerna. Detta trots att kommunen hotar med vitesföreläggande på 20 000 kronor.

Varmvattnet är som mest 7,7 grader varmt. Det är bara tre tiondels grad mer än kallvattnet. Dessutom finns det mögel i lägenheterna. Det upptäcktes nyligen i en fastighet i Hultsfred när kommunens miljö- och byggnadsnämnd besiktigade huset efter klagomål från hyresgästerna. När vattentemperaturen är lägre än 50 grader vid tappstället ökar risken för spridning av legionärssjukan genom tillväxt av legionellabakterier. Det finns inte heller någon möjlighet för hyresgästerna att upprätthålla en god hygien utan varmvatten. Det menar kommunen och har därför beslutat om vitesföreläggande på 20 000 kronor.

Hyresgäster har vid ett flertal tidigare tillfällen riktat klagomål mot värden. Men trots att miljö- och byggnadsnämnden på Hultsfreds kommun varit i kontakt med värden, har denne inte åtgärdat bristerna. Men nu tar kommunen alltså i med hårdhandskarna och hotar med böter. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Till kommunen har fastighetsägaren uppgett att han ska sälja fastigheten och därför inte behöver åtgärda problemet. Ägaren hänvisar även till sjukdom, uppger tidningen Barometern. Nu har miljö- och byggnadsnämnden, förutom beslutet om vitesföreläggande, även skickat vidare ärendet till socialnämnden för att varna om byggnadens status. 

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.