Annons

Hyresgäster tvättar miljösmartare efter kampanj

Västerås Mimers kampanj för att minska energianvändningen har gett resultat. Sedan i somras har många hyresgäster börjat tvätta mer miljövänligt, visar en enkätundersökning.

Sedan hösten 2012 är Mimer med i allmännyttans energisparkampanj där bostadsbolag och hyresgäster tillsammans jobbar för att minska energianvändningen. Kampanjen består av fyra delar: värme, vatten, belysning och tvättstugor.

I somras var det tvätten som var i fokus. Genom anslag i tvättstugorna fick Mimers hyresgäster tips på hur en sparar energi och blir mer miljömedveten när en tvättar. Bland annat råddes hyresgästerna att fylla tvättmaskinen mer och tvätta på lägre temperatur.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I oktober följdes kampanjen upp av en enkät som drygt 1 100 personer svarade på.

Annons

Av dem uppger ungefär hälften att de ändrat sina tvättvanor till följd av kampanjen.
Var fjärde person tycker att de redan tvättar miljövänligt.

– Resultaten från enkäten är verkligen jättebra. Dels är det glädjande att så många redan tvättar miljövänligt, dels är det bra att se att över hälften har ändrat sitt miljöbeteende i tvättstugorna efter kampanjen, säger Anna Wadsten, miljösamordnare på Mimer, i Mimers kundtidning Hemma hos.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

Mimer energispararbete fortsätter. I vinter kommer fokus att ligga på värme och hur hyresgästerna kan spara energi i hemmet.

Läs också Dyrt bråk om tvättstugan – hyresgäst tvingas betala 8 400 kronor Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.