Annons

Hyresgäster tvättar miljösmartare efter kampanj

Västerås Mimers kampanj för att minska energianvändningen har gett resultat. Sedan i somras har många hyresgäster börjat tvätta mer miljövänligt, visar en enkätundersökning.

Sedan hösten 2012 är Mimer med i allmännyttans energisparkampanj där bostadsbolag och hyresgäster tillsammans jobbar för att minska energianvändningen. Kampanjen består av fyra delar: värme, vatten, belysning och tvättstugor.

I somras var det tvätten som var i fokus. Genom anslag i tvättstugorna fick Mimers hyresgäster tips på hur en sparar energi och blir mer miljömedveten när en tvättar. Bland annat råddes hyresgästerna att fylla tvättmaskinen mer och tvätta på lägre temperatur.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I oktober följdes kampanjen upp av en enkät som drygt 1 100 personer svarade på.

Annons

Av dem uppger ungefär hälften att de ändrat sina tvättvanor till följd av kampanjen.
Var fjärde person tycker att de redan tvättar miljövänligt.

– Resultaten från enkäten är verkligen jättebra. Dels är det glädjande att så många redan tvättar miljövänligt, dels är det bra att se att över hälften har ändrat sitt miljöbeteende i tvättstugorna efter kampanjen, säger Anna Wadsten, miljösamordnare på Mimer, i Mimers kundtidning Hemma hos.

Annons
Läs ocksåSexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Mimer energispararbete fortsätter. I vinter kommer fokus att ligga på värme och hur hyresgästerna kan spara energi i hemmet.

Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.