Annons

Hyresgäster tvingas städa trapphuset själva

Vellinge Ingen städade trapphuset ordentligt så de missnöjda hyresgästerna vände sig till hyresnämnden. Hyresvärden menade att ansvaret var hyresgästernas eget. Och nu har han fått rätt.

Förra året städade hyresvärden trapphuset sex gånger. Sedan oktober har det inte blivit städat över huvud taget. När hyresgästerna tröttnade på smutsen och vände sig till hyresnämnden med krav på ett åtgärdsföreläggande, som skulle tvinga hyresvärden att sköta städningen bättre, förlorade de. Hyresvärden menade att ansvaret var hyresgästernas eget och hyresnämnden höll med.

Sedan hyresvärden tog över fastigheten i Vellinge för fem år sedan har han tagit ansvar för städningen av trapphusen, om än med varierat resultat. Att han var ansvarig har hyresgästerna diskuterat med honom vid ett flertal tillfällen, eftersom hyresgästerna skötte trappstädningen under den tidigare ägarens tid. Enligt hyresgästerna har hyresvärden hela tiden påtalat att han ville sköta städningen. Men när fallet hamnade i hyresnämnden skilde sig versionerna åt. Enligt hyresvärden hade inga löften getts och han hänvisade till hyreskontrakten som hyresgästerna skrev på när de flyttade in under den förre ägarens tid. Där stod det att trappstädningen låg på hyresgästerna. Hyresnämnden går på ägarens linje. Enligt nämnden har hyresgästerna, trots vittnen, inte ”förmått visa att ett muntligt avtal” har träffats.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är förvånad över hyresnämndens beslut men det är deras bedömning. Nu sköter hyresgästerna trappstädningen själva och vi kommer inte att överklaga, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Sena hyror och fängelsevistelse – får inte ta över död mammas lägenhet Värden anklagade Adam för att ha frisörsalong i källaren – men rätten låter honom bo kvar Oväntad vändning - bilder på vanvårdad bostad fick ny förklaring Värden vill vräka för vanvård - ifrågasatta bilder blir bevisning Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.