Annons

Hyresgästföreningen fortsätter sända webbradio i Katrineholm

Södermanland Anders Hördin, vice ordförande i Hyresgästföreningen i Katrineholm-Vingåker, sänder webbradio tre gånger i veckan där han pratar bostadspolitik.
Foto: Monika Steczkó
Bostadssituationen i Katrineholm är ofta på tapeten i Anders Hördins morgonprogram. På bilden stadsdelen Nävertorp.

Katrineholm fyller 100 år i år, och för att fira det har kommunen startat webbradiokanalen Katrineholm FM som Hyresgästföreningen i Katrineholm-Vingåker sponsrar med 10 000 kronor under 2017.

Föreningens vice ordförande Anders Hördin har tidigare jobbat som radiopratare på Gotland och fick direkt en idé när han hörde talas om radiokanalen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är klart att vi ska vara med och sända program, tänkte jag! Det är ett bra sätt för oss i Hyresgästföreningen att marknadsföra oss på.

Annons

Sedan årsskiftet har han varit programledare för Godmorgon Katrineholm som sänds måndagar, onsdagar och fredagar mellan klockan sju och nio på morgonen.  Nu är det två sändningstillfällen kvar innan sommaruppehållet, men programsatsningen fortsätter i höst med start den 1 september.

Hördin varvar prat med musik och inbjudna gäster.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Jag har bjudit in alla gruppledare i kommunfullmäktige, och inte en enda har tackat nej! Vi pratar alltid bostadspolitik, om hur vi bygger och varför vi bygger så dyrt. Jag pratar också hela tiden om Hyresgästföreningen, vad vi vill och var vi står.

Annons

Har du någon drömgäst?
– Det skulle vara Göran Persson, han bor ju här i Sörmland och var tidigare lokalpolitiker i Katrineholm. Folk pratar om honom, så något avtryck måste han ha gjort.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.