HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning

Örebro ​Under måndagen ansökte Hyresgästföreningen om tvångsförvaltning av SweNor hos hyresnämnden.- Vi vet inte hur lång tid det tar. Det här är inget vi är vana vid att göra, och det är väl bra det, säger föreningens förhandlare Le-Roy Wentzel.

Strax före lunch stängdes fjärrvärmen av i SweNors fastigheter och runt 200 hyresgäster blev utan varmvatten.​

Hyresgästföreningen har kontaktat Degerfors kommun i ett försök att få dem att hjälpa hyresgästerna.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Jag har talat med kommunalrådet om att de ska öppna någon skola eller något äldreboende för att låta hyresgästerna duscha där, säger Le-Roy Wentzel som dock helst hoppas att kommunen ska betala fjärrvärmen under de närmaste dagarna så att Degerfors Energi kan slå på den igen.

På fredag kommer Hyresgästföreningen ordna ett möte för Hyresgästerna i Degerfors.

– Det är finns de som känner att de inte vill betala hyran nu och vid mötet kommer vi ge information om hur de ska deponera en del av hyran som motsvarar den brist den är att inte ha varmvatten.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.
Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.