Annons

Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning

Örebro ​Under måndagen ansökte Hyresgästföreningen om tvångsförvaltning av SweNor hos hyresnämnden.- Vi vet inte hur lång tid det tar. Det här är inget vi är vana vid att göra, och det är väl bra det, säger föreningens förhandlare Le-Roy Wentzel.

Strax före lunch stängdes fjärrvärmen av i SweNors fastigheter och runt 200 hyresgäster blev utan varmvatten.​

Hyresgästföreningen har kontaktat Degerfors kommun i ett försök att få dem att hjälpa hyresgästerna.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Jag har talat med kommunalrådet om att de ska öppna någon skola eller något äldreboende för att låta hyresgästerna duscha där, säger Le-Roy Wentzel som dock helst hoppas att kommunen ska betala fjärrvärmen under de närmaste dagarna så att Degerfors Energi kan slå på den igen.

Annons

På fredag kommer Hyresgästföreningen ordna ett möte för Hyresgästerna i Degerfors.

– Det är finns de som känner att de inte vill betala hyran nu och vid mötet kommer vi ge information om hur de ska deponera en del av hyran som motsvarar den brist den är att inte ha varmvatten.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.