Annons

Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning

Örebro ​Under måndagen ansökte Hyresgästföreningen om tvångsförvaltning av SweNor hos hyresnämnden.- Vi vet inte hur lång tid det tar. Det här är inget vi är vana vid att göra, och det är väl bra det, säger föreningens förhandlare Le-Roy Wentzel.

Strax före lunch stängdes fjärrvärmen av i SweNors fastigheter och runt 200 hyresgäster blev utan varmvatten.​

Hyresgästföreningen har kontaktat Degerfors kommun i ett försök att få dem att hjälpa hyresgästerna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag har talat med kommunalrådet om att de ska öppna någon skola eller något äldreboende för att låta hyresgästerna duscha där, säger Le-Roy Wentzel som dock helst hoppas att kommunen ska betala fjärrvärmen under de närmaste dagarna så att Degerfors Energi kan slå på den igen.

Annons

På fredag kommer Hyresgästföreningen ordna ett möte för Hyresgästerna i Degerfors.

– Det är finns de som känner att de inte vill betala hyran nu och vid mötet kommer vi ge information om hur de ska deponera en del av hyran som motsvarar den brist den är att inte ha varmvatten.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.