Annons

Hyresgästföreningen polisanmäler stockholmsvärd

Stockholm En hyresvärd på Södermalm har blivit polisanmäld för framkallande av fara.– Det finns risk för att tegel rasar ned och skadar någon, säger P-O Brogren vid Hyresgästföreningen.​

Fastigheten på Bjurholmsplan har fått förfalla i flera år. Det finns sprickbildning i huset och trasiga tegelstenar.

– Det behöver bara blåsa lite så får någon en tegelsten i huvudet, fullständigt livsfarligt,  säger  P-O Brogren som hade sällskap av fler representanter  från Hyresgästföreningen region Stockholm. Ordförande Terje Gunnarson , jurist Torbjörn Larsson och förhandlare Berit Harlén var också med och inspekterade fastigheten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästen Evah Wemming har fler klagomål.

Annons

– I tvättstugan högst upp har tvättmaskinerna och borden gjort hål i cementen,  det är ju ett tecken på att det skakar en del. Det låter förskräckligt här uppe och ända ner i min lägenhet. Jag störs ohyggligt av bullret, det skakar och skakar, ett gräsligt liv, säger hon.

Grovsoprummet på gården är numera låst. Tanken är att det istället skulle fungera som cykelrum. Men eftersom det är låst står cyklarna på gården, flera av dem helt sönderplockade.
I och med polisanmälan blir hyresvärdens försäkringsbolag uppmärksamt på att huset är förfallet .

Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

– Man ska inte behöva polisanmäla hyresvärdar för framkallande av fara. De bör ju hålla reda på i vilket skick deras kåkar befinner sig i, säger P-O Brogren.

Annons

– Det hyresvärden kan göra närmast är att knacka ned alla livsfarliga och lösa tegelstenar. Sätta upp en varningskylt för ras. Sedan måste huset renoveras, fortsätter P-O Brogren.​

Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Nordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.