Annons

Hyresgästföreningen ställer krav på kommunen

Eskilstuna ​Tänk på grönområden. Lägg farliga transporter långt från tätorten och undersök ordentligt hur 600 förorenade tomter kan saneras.Det kräver Hyresgästföreningen i Eskilstuna i en skrivelse till kommunen.
– Vid planering av byggnation i befintlig bebyggelse måste man begränsa problem med buller, luktbesvär, nedsmutsning och effekter av luftföroreningar. Det är mycket viktigt att samhällsfunktioner säkerställs med väl tilltagna marginaler, skriver Inger Brodén, ordförande i Miljögruppen i
Hyresgästföreningen Eskilstuna i ett remissvar till kommunen om översiktsplanen för Eskilstuna.
 
När Hyresgästföreningen tycker till om kommunens översiktsplan för de närmaste åren, var ska man bygga, hur och varför, är det många miljöfrågor som kommer upp.
 
Handlar det om nybyggnation vill föreningen att man tar hänsyn till blandade upplåtelseformer och mångfald för ökad integration och att man tänker på dem med funktionsnedsättning.
 
Men det handlar också om rena miljöaspekter, saker som påverkar det ekologiska systemet och inte bara välmåendet.
 
– Vi vill att en mer noggrann inventering görs av de cirka 600 förorenade objekten i Eskilstuna. Vad består föroreningarna av? Hur stor blir kostnaderna för en sanering av dessa och vem är betalningsansvarig? skriver Inger Brodén.
 
Hela remissvaret finns att läsa i lokala tidningar.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.